Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Hippe Kappenwedstrijd gemeente Dinkelland van start

2020 42 mondkapje
Een mondkapje
Beeld: Twente FM

Dinkelland – De gemeente Dinkelland heeft een actie bedacht om het gebruik van een mondkapje te stimuleren, namelijk de ‘Hippe Kappenwedstrijd’.


In het gemeentehuis van Dinkelland en Tubbergen geldt een mondkapjesverplichting in de gemeentehal en de publieke ruimte. “Het is een zeer dringend advies vanuit het rijk en elke ‘eigenaar van zijn eigen ruimte’ mag daar een verplichting aan geven. Dat doen wij ook, want we willen zoveel mogelijk bevorderen dat iedereen er één draagt. Het is een kleine bijdrage, maar wel een hele belangrijke kleine bijdrage aan het voorkomen van de besmetting. We hebben zelfs een nieuwe campagne gestart met een ludieke actie over wie het mooiste mondkapje kan maken. Gewoon om het te stimuleren,” aldus burgemeester John Joosten.

Hippe Kappenwedstrijd

Mensen kunnen deelnemen aan de wedstrijd door een foto van hun mooiste mondkapje voor zondag 18 oktober op de facebookpagina van gemeente Dinkelland te plaatsen. De deelnemer met het mondkapje dat het meest origineel is, wint een Gouden Mondkap.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.