Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Project Route 2050 van start

Boer zeis
boer met zeis
Beeld: Twente FM

TWENTE - Route2050 is van start gegaan. Bijna dertig jonge boeren uit Overijssel proberen op deze manier hun agrarisch bedrijf toekomstbestendig te maken.

Lilian van Uhm is projectleider Route2050 en enthousiast over dit project. "Ik denk dat het enorm belangrijk is om vanuit je eigen motivatie naar je bedrijf te kijken. Maar er moet ook brood op de plank komen en het is een enorm moeilijke tijd voor jonge boeren. Met dit project worden handvatten aangeboden en ik hoop dat uiteindelijk ook andere provincies in Nederland zich willen inzetten voor de toekomst van de jonge boeren," aldus Van Uhm op Twente FM.
Route2050 bestaat uit drie fases die uiteindelijk samen zorgen voor een sterk fundament voor de toekomst. Als eerst wordt de jonge ondernemer aangespoord om naar zichzelf te kijken en zichzelf centraal te zetten. Het uitgangspunt is de passie van de jonge agrariƫr, want zonder passie geen energie en zonder energie geen uitvoering. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de omgeving van de deelnemer.

Hierbij wordt van de jonge ondernemer gevraagd om met een open blik naar de omgeving te kijken en te kijken naar de match tussen zijn of haar passie en de behoefte van de omgeving. Deze match kan leiden tot planvorming met een verdienmodel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.