Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Regeling creatieve broedplaatsen in Twente zeer in trek

37 broedplaatsen
Broedplaatsen genoeg in Twente, blijkt na de start van de subsidieregeling.
Beeld: Twente FM

TWENTE – De regeling voor Creatieve Broedplaatsen Twente is zeer in trek, blijkt nog geen tien dagen na de start van de regeling.


Op 1 september ging de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente van start. Deze regeling biedt subsidie, netwerkvorming en coaching aan nieuw op te zetten initiatieven en de verdere ontwikkeling van bestaande creatieve broedplaatsen in de regio.

De regeling blijkt zeer in trek want alleen al in de eerste week kwamen er tientallen aanvragen binnen uit heel Twente.
Er kan nog worden ingediend maar de verwachting is dat het geld voor de eerste ronde snel ‘op’ is. Een tweede aanvraagronde start op 1 juni 2021.

Vanuit heel Twente kwamen aanvragen binnen voor verschillende type broedplaatsen.

Fysieke broedplaatsen waar creatieve en experimentele initiatieven worden ontplooid en waar vaak een underground scene aanwezig is, maar ook projecten met een innovatief karakter en nieuwe culturele initiatieven voor bijvoorbeeld kulturhusen en bibliotheken.
Op de eerste dag werden meteen 48 aanvragen ingediend, waarmee zeer waarschijnlijk het plafondbudget voor de eerste termijn bereikt is.

Nieuwe kansen

Het beoordelingsproces duurt circa 13 weken. Daarna krijgen de aanvrager bericht of het plan subsidie en advies krijgt vanuit de regeling. De volgende subsidieronde start op 1 juni 2021. Dan kunnen er weer nieuwe aanvragen worden ingediend.

Groot bedrag

In totaal is 1,4 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar vanuit de Regio Deal van het Rijk. Deze bijdrage fungeert als startmotor om in de periode 2020-2025 creatieve broedplaatsen in Twente van de grond te krijgen of door te ontwikkelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.