Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Wereld Alzheimerdag in Oldenzaal: speciale vertoning in Filmhuis

37 leisureseeker
The Leisure Seeker.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Wereld Alzheimerdag is op dinsdag 22 september en Filmhuis Oldenzaal vertoont daarom de film The Leisure Seeker.


Het betreft een samenwerking met Dementievriendelijk Oldenzaal. Alzheimer is geen vrolijk onderwerp, maar toch staat deze aandoening centraal in de bekende roadkomedie The Leisure Seeker. Voor de hoofdrollen tekenden Helen Mirren en Donald Sutherland.

De filmvertoningen zijn in Stadstheater De Bond, Molenstraat 25 in Oldenzaal op dinsdag 22 september om 15.00 uur en 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via de website www.stadstheaterdebond.nl en www.filmhuisoldenzaal.nl.

Het verhaal

John en Ella Spencer zijn al tientallen jaren getrouwd. Samen hebben ze een mooi leven opgebouwd, kinderen gekregen en genieten ze samen van hun oude dag. Maar voormalige professor John wordt steeds vergeetachtiger en Ella krijgt steeds meer gezondheidskwaaltjes. In een opwelling besluiten ze met hun camper een trip door de VS te maken. Tijdens de reis gaat het geheugen van John steeds verder achteruit en blijkt Ella lichamelijk erg broos te zijn.
Wanneer John weet wie Ella is, kan hij uiterst charmant zijn, maar zijn vergeetachtigheid leidt bij haar ook tot frustratie. De twee acteurs schakelen moeiteloos tussen grappige momenten en emotionele en zwaar beladen scènes.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.