Verkeer
Stuur appje
Zoek

Uitblinker Unnerstall geniet volop van fenomenale prestatie op Old Trafford: 'We hebben lef getoond'

FC Twente is fantastisch begonnen aan het nieuwe seizoen in de Europa League. De ploeg werd vooraf kansloos geacht tegen de Engelse grootmacht Manchester United van coach Erik ten Hag, maar pakte zeer knap een punt op Old Trafford: 1-1.

Lars Unnerstall, die zich andermaal kon onderscheiden met katachtige reflexen, was na afloop in opperbeste stemming.

"We zijn heel blij en hebben lekker een punt meegenomen. Ik denk dat niet veel mensen dit verwacht hadden, maar wij wel", lacht hij. "We weten wat we kunnen en wilden gewoon lef tonen. En meevoetballen. Proberen om een goed resultaat te halen en dat is gelukt."

Hilgers met gevaar voor eigen leven

In de slotfase moesten Unnerstall en de zijnen nog alle zeilen bijzetten om het punt over de eindstreep te trekken. "Op het eind krijgen ze nog wat kansen. Maar we hebben gewoon met z'n allen verdedigd. Mees (Hilgers, red) gooit gewoon zijn hoofd tegen een bal die bijna met 100 km/h binnenvalt. Dat is mooi om te zien, dat iedereen wil en gas geeft."

Emoties bij uitblinker

Unnerstall en uitblinken, een term die al jaren onlosmakelijk verbonden is met de Duitse sluitpost. Ook tegen het Man United van Erik ten Hag liet Unnerstall met twee cruciale reddingen zien waartoe hij in staat is. Zelfs de altijd nuchtere Unnerstall juichte na zijn laatste redding, diep in blessuretijd. "Het was de laatste minuut. Hij werd nog bijna binnen getikt. Dan komen ook bij mij zelfs emoties los."

Van Rooij en Lammers

"Dit maak je niet elke dag mee. Dat je op Old Trafford mag spelen en een puntje kan pakken. Man van de wedstrijd? Ik denk dat ik een tien krijg", knipoogt Unnerstall, die ook lovend was over het Twentse doelpunt. "Als je naar de goal kijkt, die je dat Bart (van Rooij, red.) het hele veld oversteekt. Door hem komt Lammers helemaal vrij en hij maakt het gruwelijk af. En achterin stonden ze als een muur."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.