1Twente Vandaag

Elke werkdag tussen 16-17 uur een live-uitzending over de impact van het Coronavirus op het dagelijks leven in Enschede en de rest van Twente. Ernesto Bleijenberg & Niels Veurink nemen je mee. Hier het overzicht van alle uitzendingen.

Uitzending vrijdag 29 mei


Uitzending donderdag 28 mei


Uitzending woensdag 27 mei


Uitzending dinsdag 26 mei


Uitzending maandag 25 mei


Uitzending woensdag 20 mei


Uitzending dinsdag 19 mei


Uitzending maandag 18 mei

Vandaag o.a. Hengelose GL-fractievertegenwoordiger over opvang vluchtelingenkinderen, manager Strategie & Beleid Gemeente Enschede over drukte in binnenstad, beheerder zwembaden over reservering banen en Joeri Pool, PVV Overijssel over Paul van Buitenen


Uitzending vrijdag 15 mei


Uitzending donderdag 14 mei


Uitzending woensdag 13 mei


Uitzending dinsdag 12 mei


Uitzending maandag 11 mei


Uitzending vrijdag 8 mei


Uitzending donderdag 7 mei


Uitzending woensdag 6 mei


Uitzending dinsdag 5 mei


Uitzending maandag 4 mei


Uitzending vrijdag 1 mei

Vandaag o.a.: Het kwartier van de arbeid met zang van Hard & Vals; burgemeester Onno van Veldhuizen met de laatste updates; olympisch kampioen Gianni Romme over zijn IJsbaan Twente en Joey van Gelden speelt muziek met zijn loop-station.


Uitzending donderdag 30 april

Vandaag o.a.: DJ Marc van Oosterbaan over Twentse anti-corona-track; Brook Duo mag niet meer zingen bij verpleeghuizen; 100-jarige Wil Beer over vrijheid en huidige beperking daarvan; Landschapsbeheerder Rick Staudt over opvallende drukte in het groen.


Uitzending woensdag 29 april

Vandaag o.a.: Burgemeesters van Enschede en Hengelo over toenemende drukte in de stad; Petra Klein Breukink over voortgang verdelging eikenprocessierups; Henja Bartelink over heropening Enschedese speeltuinen en dans van Tess Lucassen en Lieke Torenvlied


Uitzending dinsdag 28 april

Vandaag o.a.: Rachel Denneboom over invulling 4 en 5 mei Enschede; Charlotte Hoek kwam met repatriëringsvlucht terug vanuit Zuid-Afrika; Thijs Kemperink over succes Andermans V.I.R.U.S. en 1Twente DJ Evert Duipmans maakte gister zijn debuut op NPO Radio 2.


Uitzending vrijdag 24 april

Vandaag: de speciale lintjesregen van Enschede; cultuurcoach Jacintha Blom over staat van culturele verenigingen in Enschede; Twents cabaretier Thijs Kemperink over voorstelling Andermans V.I.R.U.S. en muzikant Dirk Klein Willink met zijn Quarantainelied.


Uitzending donderdag 23 april

Vandaag: o.a. Sara Nijenhuis van v.v. Rigtersbleek over versoepeling coronaregels, bestuursvoorzitter MST over oppakken uitgestelde zorg, waarnemend directeur CBS De Kiem Enschede over heropening school en de bijzondere coronatests van Hestia CSC Losser


Uitzending woensdag 22 april

Vandaag: o.a. Anja Prins, voorzitter project MaaS Twente, over het mobiliteits-concept; de bijzondere ‘bags’ van Sheltersuit; Hengelose horecavoorzitter Berto Mulder over de actuele situatie en componist Bert van der Veen geeft een optreden in de studio.


Uitzending dinsdag 21 april

Vandaag: o.a. Onno van Veldhuizen met de laatste updates; een Oud-Hengeloër, woonachtig in Denemarken, over de actuele situatie; een rouwbegeleider over rouwen in coronatijd en wethouder Arjan Kampman blikt terug op de commissievergadering over bijstand.


Uitzending maandag 20 april

Vandaag: o.a. Twentse zangeres Marga Bult is nu verpleegster; Ahmet Kemaloglu over Ramadan tijdens coronatijd; Bad Boekelo-manager over mogelijkheden voor corona-opvang en PvdA-raadslid Rienke Hofman-Bijlstra over versoepeling bijstandsaanvragen.


Uitzending vrijdag 17 april

Vandaag: studiogast Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid, over uitdagingen van de overheid in deze tijd; burgemeester Onno van Veldhuizen met de laatste updates; Duco Hoek over uitbreiding van Enschedese markt en een muzikale afsluiting met Anne-Linde van de Veen.


Uitzending donderdag 16 april

Vandaag: Burgemeester van Veldhuizen met een dagelijkse update; huisarts Andrew Oostindjer over zorgen bij de huisartsen; Louis Koopman over windmolens in Twente en Hans Hampsink van Stichting Leergeld Enschede over aanvraag laptops voor thuisonderwijs.


Uitzending woensdag 15 april

Vandaag: o.a. Onno van Veldhuizen over afgelopen paasweekend; de digitale koor van dirigent Tim van Dorst; Audry Hoemakers over einde Culturele Zondagen en een akoestisch live-concert van twee singer-songwriters. Bereik ons ook via WhatsApp: 06-17556586.


Uitzending dinsdag 14 april

Vandaag: een BOA over de werkwijze in deze tijd; Stop Armoede 053 krijgt de laatste weken steeds meer aanvragen; ROC over de online voorlichtingsweek en voorzitter van Twente Board, Wim Boomkamp, over Twente na corona. Bereik ons via WhatsApp: 0617556586.


Uitzending vrijdag 10 april

Vandaag: o.a. Dominee Gijsbert Tomassen over avondmaal vieren op afstand; Onno van Veldhuizen met de laatste updates; op pad met de BOA’s uit Hengelo en UT-techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek over ethische vragen in deze tijd.


Uitzending donderdag 9 april

Vandaag: o.a. Dave Borghuis van TwenSpace maakt 3D geprinte spatmaskers; Burgemeester Paul Depla over vervolg betaald voetbal; Onno van Veldhuizen met de laatste updates; Slijterij Berendsen en zijn bezorgservice en het spiksplinternieuwe Pinkeltjesplein.


Uitzending woensdag 8 april

Vandaag: burgemeester Onno van Veldhuizen met de dag-update; Kaliber Kunstenschool over muziekles in coronatijd; MST lanceert app waarmee je thuis jezelf kunt testen; De eikenprocessierups komt uit en Benno Molenkamp over 125 jaar draaiorgel De Tukker.


Uitzending dinsdag 7 april

Vandaag: burgemeester Onno van Veldhuizen met de dag-update; Kaliber Kunstenschool over muziekles in coronatijd; MST lanceert app waarmee je thuis jezelf kunt testen; De eikenprocessierups komt uit en Benno Molenkamp over 125 jaar draaiorgel De Tukker.


Uitzending maandag 6 april


Uitzending vrijdag 3 april

Uitzending donderdag 2 april


Uitzending woensdag 1 april

Vandaag een speciaal programma dat in het teken van de bevrijding staat: o.a. Onno van Veldhuizen, 4/5 mei comité-voorzitter Rachel Denneboom over haar persoonlijke geschiedenis, de commissaris van de Koning van Overijssel en WO2-overlevende Bert Woudstra over zijn herinneringen.


Uitzending dinsdag 31 maart

Vandaag: Burgemeester Onno van Veldhuizen met de laatste updates, pasgeboren lammetjes bij Kinderboerderij Enschede-Noord, drie speciaalzaken in Hengelo die de moed erin houden en beiaardier Esther Schopman over haar enige bevrijdingsconcert.


Uitzending maandag 30 maart

Vandaag: Onno van Veldhuizen met de laatste updates; Zwanger zijn in coronatijd; Hoe overleven de kleine biermerken?; Logopedie verandert deze tijd in telelogopedie en Wilco Louwes met zijn reconstructie van de sluiting van bandenfabriek Vredestein.


Uitzending vrijdag 27 maart

Vandaag: Onno van Veldhuizen over de Twentse noodverordening, Wat merken crematoria van de coronacrisis?, Astroloog Karin Kuijper over een vreemd begin van de lente, 5000 Twentse ondernemers vroegen bijzondere bijstand aan en Almelose taptoe is afgelast.


Uitzending donderdag 26 maart

Vandaag: Bestuursvoorzitter Saxion over het sluiten tot 1 juni; Tessa Kortenbach bereikt ouderen iedere dag met een lied; Annabel Jeuring fotografeert Enschedeërs achter glas; Oldenzaal heeft nieuwe coronapost en een eerbetoon aan Fred van de Ven.


Uitzending woensdag 25 maart

Vandaag is o.a. te gast: Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede en GGD Twente met de dagelijkse update, Spoedpost in Hengelo wordt omgebouwd tot Coronapost, Ted van Leeuwen van FC Twente en Barry Overink over zijn verkeersregelaarsbedrijf. Hij ergert zich aan mensen die geen afstand houden, waardoor zijn bedrijf failliet kan gaan.


Uitzending dinsdag 24 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede met de dagelijkse update, Eric van Oosterbaan over verbod op Freshtival, Ziekenhuis MST over de huidige stand van zaken, Huisartsvragen en Bonhoeffer College over het schrappen van de schoolexamens.


Uitzending maandag 23 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede met de dagelijkse update. We bellen met een huisarts voor vragen omtrent dit virus en rijden door een Fruit Drive-In.


Uitzending vrijdag 20 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester Onno van Velduizen van Enschede en de GGD Twente met de dagelijkse update, Voedselbank Hengelo verplaatst naar de schouwburg, gaat de Foodhal in Enschede deze crisis wel halen? en Concordia over de laatste actuele evenementen in deze regio.


Uitzending donderdag 19 maart

Vandaag was o.a. te gast: Een advocaat over hoe juridisch om gegaan moet en kan worden met het Coronavirus, Concordia Enschede over de actuele stand van zaken en we bellen met collega Martin Borck van de Westfälische Nachrichten over de toestand in Duitsland.


Uitzending woensdag 18 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester van Hengelo Sander Schelberg, Burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen en Jan-Arie Bijl van het Crisisteam Enschede. Ook hebben we het over Concordia, klappen in Twente voor de zorgmedewerkers en bellen we met het Twentse huisartsen crisisteam.


Uitzending dinsdag 17 maart

In de eerste uitzending was onder andere Rachel Denneboom te gast. Zij is voorzitter van het 4/5 mei comité. Door het corona-virus kan het bevrijdingsfestival wellicht niet doorgaan.

Later werd Suleyman Dinc gebeld. Hij werkt bij supermarkt Selam aan de Roomweg en gaf een toelichting op de gekte van de laatste dagen.

Burgemeerster live in de studio
Ook Onno van Veldhuizen was live in de studio. “De wereld na corona zal een andere zijn dan de wereld voor Corona”, zei de burgemeester tijdens de uitzending. Volgens hem zal de digitalisering nog verder toenemen.