1Twente Vandaag

Elke werkdag tussen 16-17 uur een live-uitzending over de impact van het Coronavirus op het dagelijks leven in Enschede en de rest van Twente. Ernesto Bleijenberg & Niels Veurink nemen je mee. Hier het overzicht van alle uitzendingen.

Uitzending vrijdag 3 april

Uitzending donderdag 2 april


Uitzending woensdag 1 april

Vandaag een speciaal programma dat in het teken van de bevrijding staat: o.a. Onno van Veldhuizen, 4/5 mei comité-voorzitter Rachel Denneboom over haar persoonlijke geschiedenis, de commissaris van de Koning van Overijssel en WO2-overlevende Bert Woudstra over zijn herinneringen.


Uitzending dinsdag 31 maart

Vandaag: Burgemeester Onno van Veldhuizen met de laatste updates, pasgeboren lammetjes bij Kinderboerderij Enschede-Noord, drie speciaalzaken in Hengelo die de moed erin houden en beiaardier Esther Schopman over haar enige bevrijdingsconcert.


Uitzending maandag 30 maart

Vandaag: Onno van Veldhuizen met de laatste updates; Zwanger zijn in coronatijd; Hoe overleven de kleine biermerken?; Logopedie verandert deze tijd in telelogopedie en Wilco Louwes met zijn reconstructie van de sluiting van bandenfabriek Vredestein.


Uitzending vrijdag 27 maart

Vandaag: Onno van Veldhuizen over de Twentse noodverordening, Wat merken crematoria van de coronacrisis?, Astroloog Karin Kuijper over een vreemd begin van de lente, 5000 Twentse ondernemers vroegen bijzondere bijstand aan en Almelose taptoe is afgelast.


Uitzending donderdag 26 maart

Vandaag: Bestuursvoorzitter Saxion over het sluiten tot 1 juni; Tessa Kortenbach bereikt ouderen iedere dag met een lied; Annabel Jeuring fotografeert Enschedeërs achter glas; Oldenzaal heeft nieuwe coronapost en een eerbetoon aan Fred van de Ven.


Uitzending woensdag 25 maart

Vandaag is o.a. te gast: Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede en GGD Twente met de dagelijkse update, Spoedpost in Hengelo wordt omgebouwd tot Coronapost, Ted van Leeuwen van FC Twente en Barry Overink over zijn verkeersregelaarsbedrijf. Hij ergert zich aan mensen die geen afstand houden, waardoor zijn bedrijf failliet kan gaan.


Uitzending dinsdag 24 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede met de dagelijkse update, Eric van Oosterbaan over verbod op Freshtival, Ziekenhuis MST over de huidige stand van zaken, Huisartsvragen en Bonhoeffer College over het schrappen van de schoolexamens.


Uitzending maandag 23 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede met de dagelijkse update. We bellen met een huisarts voor vragen omtrent dit virus en rijden door een Fruit Drive-In.


Uitzending vrijdag 20 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester Onno van Velduizen van Enschede en de GGD Twente met de dagelijkse update, Voedselbank Hengelo verplaatst naar de schouwburg, gaat de Foodhal in Enschede deze crisis wel halen? en Concordia over de laatste actuele evenementen in deze regio.


Uitzending donderdag 19 maart

Vandaag was o.a. te gast: Een advocaat over hoe juridisch om gegaan moet en kan worden met het Coronavirus, Concordia Enschede over de actuele stand van zaken en we bellen met collega Martin Borck van de Westfälische Nachrichten over de toestand in Duitsland.


Uitzending woensdag 18 maart

Vandaag was o.a. te gast: Burgemeester van Hengelo Sander Schelberg, Burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen en Jan-Arie Bijl van het Crisisteam Enschede. Ook hebben we het over Concordia, klappen in Twente voor de zorgmedewerkers en bellen we met het Twentse huisartsen crisisteam.


Uitzending dinsdag 17 maart

In de eerste uitzending was onder andere Rachel Denneboom te gast. Zij is voorzitter van het 4/5 mei comité. Door het corona-virus kan het bevrijdingsfestival wellicht niet doorgaan.

Later werd Suleyman Dinc gebeld. Hij werkt bij supermarkt Selam aan de Roomweg en gaf een toelichting op de gekte van de laatste dagen.

Burgemeerster live in de studio
Ook Onno van Veldhuizen was live in de studio. “De wereld na corona zal een andere zijn dan de wereld voor Corona”, zei de burgemeester tijdens de uitzending. Volgens hem zal de digitalisering nog verder toenemen.