Verkeer
Stuur appje
Zoek
Oogstdagen bij Museumboerderij Wendezoele
Oogstdagen bij Museumboerderij Wendezoele
Evenement
Oogstdagen bij Museumboerderij Wendezoele
Oogsten zoals 'vrogger'

Van 26 t/m 28 juli staat de oogstweek weer op het programma. Op de Wendezoele akkers groeit graan dat men tegenwoordig bijna niet meer ziet in het Twentse landschap namelijk gerst, spelt, tarwe, haver en rogge. Op zaterdag 27 juli vanaf 13.30 uur zal het graan worden gemaaid met paarden! Dit gebeurt in samenwerking met HALL-Lonneker. Het belooft een prachtig schouwspel te worden. Leuk en leerzaam om te zien voor jong en oud.

Hengelo
Vanaf 26 jul
13:30

Bij goed weer zal op vrijdag 26 juli gestart worden met de oogst van de granen in samenwerking met vrijwilligers van Brookmoaten uit Bornerbroek. Hierbij zal afwisselend gebruik worden gemaakt van authentieke maaimachines en de zicht en pikhaak voor handmatig maaien. Het gemaaide graan wordt in schoven op het land gezet. De laatste oogstdag is zondag 28 juli. Bij regen wordt er niet geoogst.

Verder kan er volop genoten worden van de tuinen, vijver en het erf. Bijna alles staat in bloei. In “het spieker” of op het terras is het gezellig vertoeven voor een kopje koffie/thee met iets lekkers.

De museumboerderij is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden (nabij kasteel Twickel) en is geopend van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree volwassenen € 5,-- en kinderen t/m 12 jaar € 1,50. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.

wanneer?

Vrijdag 26 juni tot zondag 28 juni

waar?

prijs

Entree volwassenen € 5,- en kinderen t/m 12 jaar € 1,50. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.