Verkeer
Stuur appje
Zoek
Enterse Paarden en Ponymarkt
Enterse Paarden en Ponymarkt
Evenement
Enterse Paarden en Ponymarkt
Dagje plezier voor het hele gezin.

Op 15 augustus is er in Enter weer een Paarden- & Ponymarkt en dat is een dagje plezier voor het hele gezin! In de jaren vijftig werd door Enterse winkeliers voor het eerst een bescheiden braderie gehouden, om hun waren extra te promoten. Dit gebeuren is geleidelijk uitgegroeid tot de huidige Enterse Paarden - en Pony markt, welke jaarlijks wordt georganiseerd en enkele tienduizenden bezoekers trekt.

Enter
Vanaf 15 aug
08:00

Kilometers lang lint met kramen Langs de gehele Dorpsstraat zijn kramen met allerlei waren te vinden. Daarnaast is er bij de oude Mariaschool (Talenter) ook een rommelmarkt georganiseerd. Ten slotte is aansluitend op deze markt, op het parkeerterrein van supermarkt Coop een grote show van historische tractoren opgesteld. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

De markt begint om 8.00 uur en duurt tot 14.00 uur met uitloop tot 16.00 uur.

Paarden en pony’s Rondom het Dorpsplein wordt de Paarden- & Ponymarkt gehouden, waar enkele honderden paarden en pony’s worden aangevoerd en de handel reeds vroeg in de morgen begint. Op 15 augustus begint de dag vanaf 6.00 uur met de aanvoer van handel en vee. De eerste handjeklap betekent dat de handel op authentieke wijze is gestart. De pony's en paarden worden hier nauwkeurig bekeken en gekeurd, waarna ze van eigenaar wisselen. Jaarlijks worden er ook verkiezingen gehouden voor het mooiste paard en de mooiste pony.

Vleesveekeuring Al meer dan 30 jaar strijden de vleesveefokkers in Enter met hun dieren om de te winnen bokalen en tevens is het voor hen een mooie gelegenheid om hun prachtige vleesvee te tonen aan het publiek. Vroeger was het normaal om je eigen gezoogde dieren te tonen aan het pubiek. Neem daarom een kijkje op de vleesveekeuring in Enter. Proef de sfeer van passie en liefde voor de dieren. Ook dit jaar strijden de vleesveehouders van de verschillende Nederlandse stamboeken om de eer. De aanwezige stamboeken zijn dit jaar:Blonde d ’Aquitaine, Verbeterd Roodbont, Piemontese Belgisch Witblauw. In de morgen vinden de individuele keuringen plaats van de diverse stamboeken. Onderdeel van de keuringen is bijvoorbeeld Miss en Mister toekomst. Dat zijn jonge dieren (afhankelijk van hun ras) tussen de 5 en 20 maanden oud, die potentie in de fokkerij hebben. Rond het middaguur wordt de rubriek ‘voorbrengen’ door de jeugd gehouden, dit is altijd een heel mooi schouwspel voor het publiek. Aan het einde van het middagprogramma vinden de kampioenskeuringen van de diverse stamboeken plaats. Dit jaar houdt Verbeterd Roodbont haar nationale keuring in Enter.

Plezier voor het hele gezin Naast alle activiteiten is er dit jaar tijdens de Paarden en Ponymarkt een kraam ingeruimd van 12 meter Lego, waar de mooiste creaties aan u gedemonstreerd worden. Ook zie je landbouwminiaturen aan het werk op het Dorpsplein. Verder zijn er diverse attracties voor kinderen en kan er pony gereden worden. Ook is er een koetsenshow, komt er een schapendrijver en zijn er gezellige terrassen De Enterse Paarden- en Ponymarkt staat in de landelijke top 5 van jaarmarkten. Dat wilt u dus niet missen.

wanneer?

15 augustus 08:00

waar?

prijs

Gratis