Verkeer
Stuur appje
Zoek
Hengelore: Kennismaken met Dungeons and Dragons
Hengelore: Kennismaken met Dungeons and Dragons
Evenement
Hengelore: Kennismaken met Dungeons and Dragons
Duik in de wereld van Dungeons en Dragons

Je bent helemaal verslaafd aan het spel Dungeons and Dragons, of je hebt er wel eens van gehoord en wilt er graag meer over leren? Bij het DnD-event van “Hengelore” op 25 augustus van 12.30 - 18.00 uur bij Broedplaats Oogst kan er Dungeons en Dragons gespeeld worden door zowel nieuwe als ervaren spelers!

Hengelo
Vanaf 25 aug
12:30

Wat zou jij doen als je bij Oogst in Hengelo ineens in een wereld vol magie en monsters zou staan? Op 25 augustus kun je bij Oogst een andere wereld verkennen. Duik in een wereld met magie, monsters en avontuur. Een avontuur geïnspireerd op de middeleeuwse geschiedenis van Hengelo en omstreken. Wil je meedoen? Geef je dan op

Wat is DnD?

Dungeons and Dragons – of D&D/DnD – is een spel dat al sinds de jaren ’70 bestaat. In principe is het een role playing game: een spel waarin je de rol van een ander, denkbeeldig karakter speelt. Iedereen uit je groep bedenkt een karakter en samen gaan jullie op een denkbeeldig avontuur. Dat avontuur beleef je onder leiding van de Dungeon Master, oftewel de spelleider. Hij is de verteller en scheidsrechter van het spel waarin de spelers de uitkomst bepalen. Dat is namelijk het idee: je bedenkt zelf welk avontuur je karakters beleven.

Editie ‘Zwaar op de maag’


In deze editie ‘Zwaar op de maag’ gaan de spelers op onderzoek naar wat er aan de hand is. Het oogstfeest is uit de hand gelopen en de offersteen is doormidden gebroken. Sindsdien verandert ook al het eten in het mooie Hengelo in steen. De spelers mogen dit mysterie ontrafelen en oplossen.

Kom het eens proberen!

Nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe je kunt beginnen met DnD spelen? Kom het dan eens proberen! Zelfs als je nog nooit hebt gespeeld, zal de Dungeon Master (spelleider) je door het bekende spel leiden.

Oproep!


In het bijzonder wordt er nog gezocht naar Dungeon Masters, ben je een dungeon master en wil je een tafel leiden, mail dan naar [email protected]!

wanneer?

Datum: 25 augustus 2024
Tijd: 12.30 - 18.00 uur

prijs

7,50 voor spelers. Betaling volgt later via Tikkie. Leeftijd: 15 jaar en ouder.