Verkeer
Stuur appje
Zoek
Kledingruil in Bibliotheek Enschede
Kledingruil in Bibliotheek Enschede
Evenement
Kledingruil in Bibliotheek Enschede
Een zes weken lange 'Fashion Swap'

Van ruilen komt... Een nieuwe en duurzame garderobe. Textiel en Slow Fashion community 'Overlap' organiseert de kledingruil samen met Bibliotheek Enschede. Ze hopen meer mensen bewust te maken van de overconsumptie en overproductie van textiel. In plaats van nieuwe kleding te kopen, stimuleren ze het ruilen of lenen van kleding. 

Enschede
Vanaf 27 jul
11:00

Deze zomer kunnen Enschedeërs zes weekenden lang terecht in de bieb om hun garderobe op een duurzame manier te vernieuwen. De Overlap Zomer Swap vindt plaats in de 'Pijpenla', de ruimte op de begane grond aan de rechterkant bij binnenkomst via de ingang. 

Hoe het werkt

Ongedragen kledingstukken, oud of nieuw, worden onderdeel van het betaalmiddel. Door kleding mee te nemen krijgen bezoekers Overlap-punten. Die punten kunnen weer worden ingeruild voor andere en 'nieuwe' items. 

Voor de hanteerbaarheid vraagt de organisatie maximaal drie intacte, schone en gestreken items mee te nemen. Als kledingruilers niet vinden wat ze zoeken of nog punten over hebben, krijgen ze een puntenkaart voor een volgende swap. Bij onvoldoende punten of geen ruilstukken is het kopen van items ook een optie.

De kleding wordt met zorg behandeld en gepresenteerd. Daarom wordt er per swap een servicebijdrage van vijf euro per persoon gevraagd.

wanneer?

Van zaterdag 27 juli tot en met zondag 1 september in de weekenden.

Op zaterdagen van 11.00 tot 17.00 uur en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur

prijs

Ook gratis toegankelijk zonder lidmaatschap