Verkeer
Stuur appje
Zoek
Open Zondagen Heemtuin Weusthag
Open Zondagen Heemtuin Weusthag
Evenement
Open Zondagen Heemtuin Weusthag
Heemtuin Weusthag staat tussen zomer en herfst

De maand augustus staat in het teken van de veranderende seizoenen bij IVN Hengelo. Augustus is een maand waarin de zomer nog volop bezig is maar de herfst zich ook al begint te vertonen. Een tijd waarin vele bloemen nog in bloei staan maar tegelijkertijd de trekvogels zich al beginnen te verzamelen voor hun trek naar het zuiden.

Hengelo
t/m 25 aug
13:00

In augustus is de zomer is nog volop bezig, maar toch kondigt de herfst zich al aan. Naast de vele bloemen, die in augustus nog bloeien, zoals de blauwe monnikskap en akkerviooltjes, zijn er ook veel planten die inmiddels vruchten zijn gaan vormen zoals: vlierbessen, bramen en frambozen. Deze vruchten bevatten zaden waarmee de plant zich kan voortplanten. Sommige bomen maken zich ook al op voor de winter. Bij de meeste loofbomen valt het blad in de winter af. Afhankelijk van de soort en de weersomstandigheden kan dat proces al eind augustus beginnen.

In het dierenrijk beginnen er in augustus ook al veranderingen plaats te vinden. Trekvogels zoals de ooievaar en zwaluw beginnen zich te verzamelen voor hun trek naar het zuiden. Andere dieren zoeken voor de winter een veilige plek zoals bijvoorbeeld salamanders en egels bijvoorbeeld.

Aan al deze onderwerpen besteedt IVN Hengelo in augustus aandacht in Heemtuin Weusthag. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten die passen bij dit thema.

De heemtuin is geopend op zondagmiddag 13.00-16.00 uur en op de werkdagen: dinsdagmorgen 9.00-12.00 en woensdagavond 19.00-21.00.

Locatie Van Alphenstraat 15a (tussen de schaats/skeelerbaan en Manege de Kapberg).

wanneer?

Iedere zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur

waar?

prijs

Gratis