Verkeer
Stuur appje
Zoek
Fototentoonstelling 'Metamorfose'
Fototentoonstelling 'Metamorfose'
Tentoonstelling
Fototentoonstelling 'Metamorfose'
werk van Pim Zwier bij fotogalerie Objektief

Fotogalerie Objektief in Enschede nodigt iedereen uit voor de tentoonstelling Metamorfose met het werk van Pim Zwier, waarin hij het proces van rups tot vlinder van dichtbij volgt. De tentoonstelling is te zien van 28 augustus t/m 4 oktober 2024, op woensdag t/m zaterdag tussen 12.30 en 17.00 uur. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 25 augustus 2024 om 16.00 uur.

Enschede
Vanaf 28 aug
12:30

Metamorfose is een serie foto's waarin rupsen zijn te zien op hun waardplanten. Deze foto's zijn gemaakt tegen een witte achtergrond, een verwijzing naar het werk van Maria Sibylla Merian (1647-1717). De witte achtergrond, en ook het bamboepapier waarop de foto's zijn afgedrukt, benadrukken het grafische deel van fotografisch.

Fotograaf Pim Zwier over zijn tentoonstelling: “De volledige metamorfose van vlinders is een adembenemend proces. De overgang naar ieder nieuw stadium een zichtbare worsteling. Voor Metamorfose heb ik rupsen opgekweekt om dit proces te kunnen volgen. De fotoserie toont verschillende inheemse rupsen tezamen met de (waard)planten waarvan ze leven. Dat de verschillende rupsen slechts eten van een beperkt aantal planten was nieuw voor mij, en ook het begrip waardplant, de specifieke plant waarvan een bepaalde rups leeft.

In het verpoppingsproces van diverse dagvlinders gaat de rups ondersteboven aan een plant hangen en krult daarbij haar kop en voorste poten bij elkaar. Vol spanning is het afwachten tot de verpopping begint. En als het dan begint, komt het alsnog onverwacht en met enorme intensiteit. Bij het aanschouwen van verschillende verpopping stokte bij mij de adem in de keel, om na iedere geslaagde verpopping weer opgelucht adem te halen.”

wanneer?

Iedere woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur

prijs

Gratis