Verkeer
Stuur appje
Zoek
Hossen en Crossen Wierden
Hossen en Crossen Wierden
Evenement
Hossen en Crossen Wierden
Muziek, cross, foodtrucks en een kinderdorp

Op 7 september 2024 wordt Wierden het decor voor het veelbelovende evenement Hossen en Crossen. Vijf jaar geleden begon een vriendengroep met een bescheiden zitmaaierrace, in samenwerking met het Twents Zitmaaier Team. Wat begon met 200 man, een klein tentje, enkele kratten bier en een eenvoudige crossbaan, is inmiddels uitgegroeid tot een groots festijn dat vorig jaar zijn eerste editie onder de naam Hossen en Crossen kende. Deze editie was een groot succes en trok vele bezoekers, en dat belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden.

Wierden
t/m 07 sep
14:00

De vrienden hebben hun evenement met trots een "crosstival" genoemt, waar muziek, cross, festivalvibes, foodtrucks en een kinderdorp samenkomen. Ze hebben de afgelopen maanden veel energie gestoken in de organisatie, en met de steun van veel sponsoren belooft Hossen en Crossen 2024 een onvergetelijke ervaring te worden voor jong en oud.

De muzikale line-up is indrukwekkend, met optredens van artiesten zoals Boer Bennie, Senna, en de boerenrockband Nie Wies. Deze muzikale acts zullen de sfeer naar een hoger niveau tillen en het publiek aanmoedigen om te dansen en te feesten.

Voor de jongere bezoekers is er een uitgebreid kinderdorp ingericht. Hier kunnen kinderen zich uitleven op een stormbaan, een springkussen, een skelterbaan, in de zandbak of zich laten schminken. Dit zorgt voor een gezinsvriendelijke sfeer waarin iedereen kan genieten.

De crosswedstrijden zijn het kloppende hart van het evenement, met deelnemers die hun vaardigheden tonen in zitmaaiers, sprinterauto's, racecombines en motorcross demo's. De spanning en adrenaline zijn te snijden terwijl de racers hun rondjes rijden en het publiek hun aanmoedigt.

Foodtrucks bieden een scala aan lekkernijen, zodat bezoekers hun honger kunnen stillen terwijl ze genieten van de activiteiten. Voor de liefhebbers van actie zijn er stuntdemonstraties gepland, die de bezoekers op het puntje van hun stoel houden.

De organisatie kijkt ernaar uit om dit jaar 2000 bezoekers te verwelkomen en het evenement verder uit te breiden. Hossen en Crossen 2024 belooft een feest te worden voor het hele gezin, een viering van vriendschap, avontuur en plezier. Zorg ervoor dat je erbij bent op 7 september en geniet van een dag vol entertainment!

Hossen en crossen 7 september van 14:00 tot 00:00

Donny boertien Aadorpsweg 12 wierden Tel: 0655961108

wanneer?

07 september 14:00

waar?

prijs

Kinderen tot en met 13 jaar: entree gratis; van 13 tot 18 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro.