Verkeer
Stuur appje
Zoek
Modespektakel Hengelo
Modespektakel Hengelo
Evenement
Modespektakel Hengelo
Dit jaar op laatste zondag van september

Bas de Zeeuw kan z'n lol niet op. Als voorzitter van de organiserende stichting heeft hij louter goed nieuws te melden over het aanstaande Modespektakel Hengelo. "Ik ben nu voorzitter sinds 2018 en voor het eerst worden we niet gehinderd door werkzaamheden in het centrum. Daarbij doen er meer ondernemers mee dan ooit en is de catwalk weer ietsje langer."

Hengelo
Vanaf 29 sep
00:15

Nog een verandering is de datum: waar het gemiddeld 10.000 gasten trekkende modefeest altijd werd gehouden op de tweede zondag van september wordt nu uitgeweken naar de laatste zondag van die maand.

Daarvoor zijn verschillende redenen, legt De Zeeuw uit: "Ten eerste is de laatste zondag een reguliere koopzondag, waardoor er meer mensen in de stad te vinden zijn en winkeliers niet speciaal personeel hoeven in te roosteren. Ten tweede komt de najaarscollectie steeds later binnen. Die paar weken maken echt verschil."

Wat ook meespeelt, is het weer: "Vorig jaar was het op 10 september 34 graden. Dat weerhoudt mensen ervan de stad in te gaan en voor de modellen is het ook geen pretje om dan winterjassen en sjaals te showen, haha. De kans op zulke temperaturen is eind september een stuk kleiner. Ga er maar vanuit dat dit een blijvertje wordt."

De catwalk - volgens de organisatie al jaren de langste van Nederland - is dit jaar weer een stukje langer, nu ook de Nieuwstraat wordt meegepakt: "Vanaf de Lambertus loopt-ie naar de Markt en dan via de Nieuwstraat langs De Appel terug naar de Lambertus. Dat gaat richting de 500 meter." Overigens gaat-ie op een paar plekken omlaag, omdat de hulpdiensten er nog wel door moeten kunnen.

Waar 'Hengelo' en 'leegstand' tot enkele jaren geleden synoniemen waren, is daar anno 2024 geen sprake meer van, vertelt De Zeeuw: "In twee jaar tijd zijn er zeker vijf modewinkels bijgekomen en die doen ook allemaal mee aan het Modespektakel."

wanneer?

SHOW 1 | 13.00 – 14.20

SHOW 2 | 14.30 – 15.40

FINALE SHOW | 15.45 – 16.25 Modeshow op de grote catwalk

waar?

prijs

Gratis