Verkeer
Stuur appje
Zoek
Kortefilmfestival Ko(o)rts
Kortefilmfestival Ko(o)rts
Kunst en cultuur
Kortefilmfestival Ko(o)rts
Alternatieve korte films van over de hele wereld

Het kortefilmfestival Ko(o)rts, naar een idee van Sickhouse in samenwerking met Concordia en de Theatermakerij, brengt op 20 en 21 september een uniek filmprogramma met alternatieve korte films van over de hele wereld.

Enschede
Vanaf 20 sep
18:00

Twee dagen lang kan je in Concordia Cinema, het Vestzaktheater en de Theatermakerij in Enschede een fantastische collectie alternatieve, diverse en ‘DIY’-kortfilms bezoeken. Het selectiecomité had de moeilijke opgave om uit meer dan 1100 inzendingen uit 80 landen een keuze te maken. Hieruit is een selectie ontstaan die is opgedeeld in elf gecureerde blokken rondom verscheidene thema’s, met titels als ‘Our Wicked World’, ‘The Beautiful People’. ‘Lust’ en ‘Alive at Night’.

Weird, Wicked, Wonderful

Het Ko(o)rts Short Film Festival is speciaal voor films die je in de ‘reguliere’ cinema niet snel tegen zou komen. Onder de noemer ‘Weird, Wicked, Wonderful’ brengt deze selectie je films zoals een horror over technologie die muziek direct in je hersenen afspeelt, een documentaire over mensen die zichzelf in vogelverschrikkers transformeren, een animatie over een persoon die ontwaakt in het geanimeerde lichaam van Pierrot de clown, en nog veel meer! Een echte deepdive in unieke korte films die je gezien moét hebben.

Summer Film Camp

De afgelopen zomer organiseerde Sickhouse het Summer Film Camp, waar jeugd van 16 tot 26 jaar twee weken lang ondergedompeld werden in het maken van een short film. Met begeleiding van professionals uit het vak creëerden zij de korte film ‘Detached’, die op de opening van Ko(o)rts feestelijk in premiere gaat. Op zaterdagavond wordt het festival afgesloten met een award show. Hier komen de publieksfavorieten nog één keer voorbij; alle Ko(o)rtsbezoekers krijgen namelijk de kans op hun favoriet te stemmen, die uiteindelijk met de ‘KO(O)RTS Short Film Award’ naar huis gaat!

Programma

Naast de films zelf vinden er tijdens het weekend lezingen, workshops, Q&A's en artist-talks plaats. Het volledige programma met alle films en de blokken vind je op www.koortsfilmfestival.nl.

Tickets zijn 8 euro per blok (6 euro voor studenten), 20 euro voor een passepartout voor het hele weekend, en Cineville-pashouders kunnen het hele festival gratis bezoeken.

wanneer?

20 september 18:00

prijs

Tickets zijn: - 8 euro per blok (6 euro voor studenten); - 20 euro voor een passepartout voor het hele weekend; - Cineville-pashouders kunnen het hele festival gratis bezoeken.