Verkeer
Stuur appje
Zoek
Enschede Energie organiseert Open Energiedag
Enschede Energie organiseert Open Energiedag
Evenement
Enschede Energie organiseert Open Energiedag
Op twee locaties

Duurzaamheidscoöperatie Enschede Energie organiseert op zaterdag 21 september de jaarlijkse 'open energiedag'. Dit jaar voor het eerst met twee locaties. ’s Ochtends van 10:00 tot 12:00 uur is iedereen welkom aan De Klomp 19 in het kantoor en de daarbij behorende 'Duurzaamheidswinkel' voor allerhande informatie over verduurzamen en duurzame energie. ’s Middags van 14:00 tot 16:30 uur is Zonnepark De Elsmoat aan de Verwooldsweg 135 geopend voor publiek. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en er is een kleine informatiemarkt over verduurzamen.

Enschede
Vanaf 21 sep
10:00

Enschede Energie is een energiecoöperatie van en voor Enschedeërs, die onafhankelijk en zonder winstoogmerk handelt. Het maatschappelijk doel ervan is om Enschede te verduurzamen samen met inwoners, bedrijven, overheden en andere organisaties. Tijdens de Open Energiedag kan je kennismaken met de organisatie en eventueel aanmelden als lid.

Duurzaamheidswinkel

Rens Weustink licht toe waarom Enschede Energie vanaf 21 september een Duurzaamheidswinkel heeft. “Steeds meer inwoners van Enschede hebben iets verduurzaamd aan hun woning. Anderen oriënteren zich en willen daarbij graag wat ondersteuning. Daar is Enschede Energie bij uitstek voor bedoeld. Samen met leden zoeken we de beste oplossingen voor elke situatie."

Zonnepark

“Het bijzondere aan het ’s middags opengestelde zonnepark De Elsmoat is de grote aandacht voor de landschappelijke inpassing, de bodemkwaliteit en de biodiversiteit", aldus Weustink. "De verbrede houtwallen bieden een mooie biotoop voor de boomkikker, die zich ook in de poelen op het zonnepark prettig voelt."

Schapen

Tijdens de Open Energiedag is ook de schapenhouder met zijn kudde schapen aanwezig. De schaapskudde wordt ingezet om het kruidenrijk grasland van goede kwaliteit te houden. De schapenhouder vertelt je alles over zijn kudde en hoe het onderhoud van het grasland in zijn werk gaat.

Weustink besluit: "Om de diverse insecten, amfibieën en kleine zoogdieren op het zonnepark een rustige leefomgeving te bieden, stellen we het park niet al te vaak open voor publiek, dus pak je kans en kom langs."


wanneer?

21 september 10:00

prijs

Gratis