Verkeer
Stuur appje
Zoek
Films in de Stiftsschool Weerseelo
Films in de Stiftsschool Weerseelo
Overig
Films in de Stiftsschool Weerseelo
Woman at War

Ook in het komende seizoen zullen er weer 7 films vertoond worden in de Stiftsschool te Weerselo op een donderdagavond. Aanvang: 19.30 uur. Men ontvangt dan eerst een kopje koffie of thee. De films zullen kort ingeleid worden door Timon Meynen of Henk Procee. Na afloop is er gelegenheid om even na te praten met een drankje. Toegang gratis; vrijwillige bijdrage bij de uitgang.

Weerselo
Vanaf 18 okt
19:30


Op donderdag 17 oktober 2024, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool, Het Stift 9 te Weerselo, de film ‘ vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT). Na afloop mogelijkheid iets te drinken en na te praten. Zaal open: 19.00 uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.

Woman at War

“Halla is een vrouw van in de vijftig met een opmerkelijk dubbelleven. Enerzijds heeft ze een rustige baan als muzieklerares en dirigent van een koor. Maar in haar vrije tijd is ze milieuactivist. Als een soort Robin Hood doet ze er van alles aan om de vervuilende industrie in IJsland een halt toe te roepen. Deze film kaart verschillende actuele thema’s aan, zoals klimaatopwarming, toenemende invloed van het buitenland op de industrie, hoever je mag gaan met je milieuacties, manipulatie van de publieke opinie, zelfs adoptie. Al deze thema’s komen voorbij op een eerder luchtige dan moraliserende toon en met een flinke portie Scandinavische humor en spanning.”

* `Het absurdisme staat ontroering en diepgang niet in de weg.’ VPRO-Cinema * ‘Achter de ecologische façade schuilt de leukste, grappigste en ontroerendste film van het jaar.’ Metro * ‘Filmisch en filosofisch lonend van begin tot eind.’ Roger Ebert *

Programma seizoen 2024-2025:

Filmdata

  • Donderdag 17 oktober 2024: Woman at War.
  • Donderdag 14 november 2024: Eye in the Sky.
  • Donderdag 12 december 2024: Nowhere Special.
  • Donderdag 16 januari 2025: Il Primo Giorno Della Mia Vita.
  • Donderdag 27 februari 2025: Das Lehrerzimmer.
  • Donderdag 20 maart 2025: Past Lives.
  • Donderdag 24 april 2025: Samba.

wanneer?

18 oktober 19:30

waar?

prijs

Toegang gratis; vrijwillige bijdrage bij de uitgang.