Verkeer
Stuur appje
Zoek
‘Lekker Eigenwijs!': Kinderboekenweek bij Enschedese bibliotheken
‘Lekker Eigenwijs!': Kinderboekenweek bij Enschedese bibliotheken
Kunst en cultuur, Theater, Kinderen
‘Lekker Eigenwijs!': Kinderboekenweek bij Enschedese bibliotheken
Theater, workshops en voorleesfeestjes

Het thema van de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) is ‘Lekker Eigenwijs!’ Kinderen worden aangemoedigd lekker zichzelf te zijn. In de Bibliotheek kun je meedoen met verschillende activiteiten voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Er zijn theatervoorstellingen, workshops en voorleesfeestjes.

Enschede
t/m 13 okt
09:00

Bij deze Kinderboekenweek hoort eigenwijs theater! Op vrijdag 4 oktober verdwijnt prinses Rosa misschien wel in een grote taart bij de hilarische voorstelling ‘De Verwende Prinses’ in de Bibliotheek Enschede Centrale. De razendsnelle familievoorstelling ‘Herman, we have een probleem’ is op zondag 13 oktober in Theater Prismare.

Voorleesfeestjes

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren we drie voorleesfeestjes, speciaal voor kinderen die houden van spannende verhalen én schat zoeken. In Twekkelerveld (2 oktober), Centrale (5 oktober) en Zuid (12 oktober).

Workshops

Niemand minder dan illustrator Charlotte Dematons (bekend van de zoekboeken ‘De gele ballon’ en ‘Alfabet’) komt naar Bibliotheek Zuid voor een workshop op 2 oktober! Ervaar hoe een kunstenaar werkt en ga onder begeleiding van Charlotte zelf aan de slag. Op 9 november bedruk je je favoriete (eigenwijze) quote op een linnen tas bij de Maakplaats053 of maak je een neon-tekening in de Bibliotheek Glanerbrug.

Eigenwijze boekentips

Deze Kinderboekenweek staat in het teken van eigenwijze mensen. Daar zijn er natuurlijk ook veel van te vinden in de jeugdliteratuur, zoals Pippi Langkous en Matilda. Op de website van de Bibliotheek vind je nog veel meer eigenwijze boekentips.

Kijk voor boekentips en het kopen van kaartjes voor de activiteiten op www.bibliotheekenschede.nl/kinderboekenweek.

wanneer?

Meerdere tijden

waar?

prijs

Let op: niet alle activiteiten zijn gratis. Bekijk de website voor meer informatie over prijs per activiteit.