Verkeer
Stuur appje
Zoek
Foto-expositie 'People Matter'
Foto-expositie 'People Matter'
Kunst en cultuur, Tentoonstelling
Foto-expositie 'People Matter'
met werk van Peter van Tuijl en Frans Rentink

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een expositie met het werk van Peter van Tuijl en Frans Rentink. De expositie is te zien van 9 oktober t/m 15 november 2024. De officiële opening zal plaatsvinden op zondag 6 oktober 2024 om 16.00 uur. Iedereen is welkom.

Enschede
Vanaf 09 okt
12:30

Peter van Tuijl fotografeert graag het leven van alledag en daarbij begeeft hij zich op zowel het vlak van de straatfotografie als van de documentairefotografie. In deze expositie toont hij straatfoto’s uit het Spaanse Malaga. Zijn fotografie ontvouwt zich al slenterend, wachtend, pratend en past in de traditie van de klassieke straatfotografen. Kijk in deze expositie mee met Peter van Tuijl naar de eenvoud én complexiteit van het dagelijks leven. Zoals hijzelf zegt: “het theater van de werkelijkheid”.

Frans Rentink is een echte mensenfotograaf. Hij maakt portretten op locatie en in zijn studio in Deventer. Zijn portretten zijn vaak het resultaat van een jarenlang contact. Zo ontstond zes jaar geleden een bijzondere vriendschap met Johan die hij wekelijks fotografeerde. Rentink toont ook portretten van de surrealistische schilder Charles Du Bois (1941-2021). In de laatste drie jaar van het leven van de schilder heeft hij de excentrieke Du Bois op een warme, hoffelijke manier in beeld gebracht, krachtig en respectvol.

wanneer?

De openingstijden van Fotogalerie Objektief zijn:

woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur

prijs

Gratis