Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloërs over Valentijnsdag: 'Het is mij een te commercieel feest'

Valentijnsdag. Voor velen een mooie dag om de liefde te vieren, voor anderen juist een dag waarop hun eenzaamheid wordt benadrukt en voor winkeliers een dag met een commerciële ondertoon. 1Twente's Stelling van de Week luidt: ‘Ik heb een valentijn’. Hoe kijkt de Hengeloër naar de dag van de liefde en wordt die dag nog een beetje gevierd?

Tortelduifjes

Veel mensen geven tegenover 1Twente aan een valentijn te hebben: “Ja, ik heb er zeker een, al is het nog heel pril. Meer ga ik er ook niet over zeggen, dat is nog geheim”, vertelt een vrouw in het centrum van Hengelo. Een jongen bij het ROC zegt: “Ik heb ook een valentijn. We zijn echte tortelduifjes. Net drie weken. We gaan dinsdag gezellig uit eten."

Niet iedereen ziet Valentijnsdag als een feestje: “Ik heb helaas geen valentijn, dat vind ik wel erg jammer", zegt een vrouw voor de Lambertuskerk. Haar oplossing voor dit probleem? Ze lacht: "Ik ga meer stappen, dan komt er vanzelf wel iemand op mijn pad.” Een jongen bij het skatepark: “Ik ben niet echt op zoek naar de liefde en ik denk de dames ook niet naar mij. Ik vind het niet erg, ik voel mij zeker niet eenzaam op Valentijnsdag.”

Volle etalages

Dat Valentijnsdag een commercieel feestje is, valt in het centrum van Hengelo niet te ontkennen; etalages hangen vol met hartjes en de rode rozen vliegen nu al over de toonbanken. Een voor de Livera wachtende man zegt: “Ik vind het niks. Het is een feestje, waar ik niet aan mee doe. Alles wat uit Amerika komt overwaaien, daar doe ik sowieso niet aan mee. Nee, ik leg niemand in de watten op Valentijnsdag.”

Een vrouw bij de schouwburg is milder: “Het is inderdaad wel commercieel, maar dat maakt mij niet veel uit. Ik bedoel, je hoeft niks te doen. Het is gewoon leuk om elkaar wat extra aandacht te geven en de liefde te vieren. Positiviteit is nooit verkeerd. We kunnen allemaal wel wat positiviteit gebruiken in deze tijden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.