Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Staking streekvervoer Twente: dit zijn de verwachtingen voor vandaag

392647 trein keolis
Het streekvervoer staakt sinds donderdag 19 januari.
Beeld: Keolis

Het streekvervoer staakt sinds donderdag 19 januari. In strijd voor een aanpassing in de cao hebben vakbonden FNV, CNV en VVMC door het hele land stakingen aangekondigd. Dit kun je verwachten van het openbaar vervoer op vrijdag 20 januari.

Blauwnet

Tussen Zutphen, Hengelo en Oldenzaal rijden er de hele dag geen treinen. Keolis adviseert reizigers tussen Hengelo en Zutphen om via Deventer te reizen. Reizigers tussen Oldenzaal en Hengelo kunnen gebruik maken van de trein tussen Hengelo en Bielefeld. Deze trein rijdt de hele dag, met uitzondering van een paar ritten. Tussen Zwolle en Enschede rijdt het grootste deel van de treinen volgens de dienstregeling. Houd voor de zekerheid de reisplanner in de gaten.

Busvervoer

De verwachting is dat het grootste deel van de bussen in Twente ook niet rijdt. Keolis adviseert om vervangend vervoer te zoeken.

icon_main_info_white_glyph

Staking

Vakbonden FNV, CNV en VVMC hebben door het hele land stakingen in het streekvervoer aangekondigd. De vakbonden strijden voor een verandering in de cao. Zo willen ze een hoger loon en betere arbeidsomstandigheden voor de medewerkers van het streekvervoer. Omdat er nog geen akkoord is gekomen tussen de vakbonden en Vereniging Werkgever Openbaar Vervoer (VWOV), is er een landelijke staking in het streekvervoer aangekondigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.