Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese Ilse Sanders is een jaar dé Twentse jonge ambtenaar voor haar aanpak van mensenhandel

De 31-jarige Ilse Sanders mag zich een jaar lang dé Twentse jonge ambtenaar van het jaar 2022 noemen. Deze prijs heeft ze verdiend met haar aanpak tegen mensenhandel. Ze versloeg haar medefinalisten Iris Lammertink van de gemeente Losser, Carlijn Kip van de gemeente Oldenzaal en Alie Stegerman van gemeente Rijssen-Holten.

Vroeg geleerd is oud gedaan

De Enschedese is werkzaam bij de Veiligheidsregio Twente en heeft al van kleins af aan de wil om mensen te helpen met haar werk. “In de buggy zat ik al te zwaaien naar politieagenten, dus het zat er altijd al wel in dat ik mensen wil helpen”, zegt Sanders.

Het kenniscentrum waar Ilse werkt, valt onder de Veiligheidsregio Twente. Ze kan via haar werk scholen en via andere wegen mensen waarschuwen voor de gevaren van mensenhandel, maar ook mensen helpen die er dagelijks mee te maken hebben.

Prijsuitreiking jonge ambtenaar
Beeld: Twents jonge ambtenaar van 2022

Ongemakkelijk en trots

De Enschedese is blij dat ze heeft gewonnen. Ze heeft zich overigens niet zelf opgegeven. “Het is een eer dat je collega’s je opgeven, maar om jezelf te promoten dat is toch iets anders. Wat moet ik over mezelf vertellen? Gelukkig is dat goed gekomen,” aldus de Enschedese.

De Enschedese heeft ook het doel het suffe karakter van een ambtenaar op te krikken: “Het is wel iets meer dan die negen tot vijf grapjes. Als ambtenaar hoop en probeer je ook zoveel mogelijk mensen te helpen”, zegt Sanders.

Verkiezingen

Dat Sanders zich Twentse jonge ambtenaar van 2022 mag noemen is al een hele eer, maar er zitten nog meer leuke kanten aan deze medaille. Ze krijgt een coachingsessie aangeboden voor haar verdere carrière en mag bij de volgende verkiezing in de jury zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.