Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelo treft maatregelen om schade door vuurwerk te voorkomen

20210210 vuurwerkschade gemeente hengelo 2015
De gemeente Hengelo treft ook dit jaar weer maatregelen om vuurwerkschade te voorkomen.
Beeld: Gemeente Hengelo

Hengelo treft dit jaar maatregelen om vuurwerkschade te voorkomen. Zo worden bijvoorbeeld de bakken aan de binnenkant van afvaltonnen eruit gehaald en wordt er een kap op parkeerautomaten geplaatst. Hiermee hoopt de gemeente de kosten door vuurwerkschade zo laag mogelijk te houden.

Vuurwerkschade

Vuurwerkschade is nog steeds een groot probleem. Ook toen er vorig jaar sprake was van een vuurwerkverbod is er nog voor 13.650 euro aan schade ontstaan tijdens de jaarwisseling. Daarom treft de gemeente nu verschillende maatregelen, om dit bedrag zo laag mogelijk te houden. Zo worden de binnenbakken uit afvaltonnen verwijderd, hondenpoepbakken worden afgesloten, er worden kappen over parkeerautomaten geplaatst en brandbare objecten worden verwijderd uit openbare ruimten.

20210210 vuurwerkschade gemeente hengelo 2015 2
Lees ook
Meer vuurwerkschade in Hengelo, ondanks vuurwerkverbod

Regels voor vuurwerk

Er is dit jaar geen vuurwerkverbod van kracht. Wel gelden er verschillende regels bij het afsteken van vuurwerk. Zo mag het alleen worden afgestoken vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Al het categorie F1-vuurwerk is legaal, maar uit categorie F2 zijn de vuurpijlen en het knalvuurwerk verboden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.