Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Wijkracht zet vrijwilligers in het zonnetje op de nationale Dag van de Vrijwilliger

Wijkracht vrijwilligers hengelo 2022 FOTO FRANKLIN VELDHUIS
Op woensdag 7 december zet Wijkracht zijn vrijwilligers in het zonnetje voor de nationale Dag van de Vrijwilliger.
Beeld: Franklin Veldhuis/1Twente

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Sociaal werk organisatie Wijkracht is zich daar ook bewust van. Daarom zetten zij hun vrijwilligers op woensdag 7 december in het zonnetje, want dan is het de nationale Dag van de Vrijwilliger. "Vrijwilligers zijn zó waardevol voor de samenleving", vertelt Meryam Sümer, coördinator bij Wijkracht.

Nationale Dag van de Vrijwilliger

Ieder jaar valt de nationale Dag van de Vrijwilliger op 7 december. En volgens Sümer is dit een erg belangrijke dag: "Je toont een stukje waardering aan de vrijwilligers. Mensen doen natuurlijk geen vrijwilligerswerk voor een bedankje, maar toch is dit van groot belang", legt ze uit. "Dit stimuleert de mensen om te blijven doen wat ze doen, maar het helpt ook om anderen te overtuigen vrijwilligerswerk te gaan doen."

“Vrijwilligers zijn zó waardevol voor de samenleving, daar moet je echt even bij stilstaan.”

Waardevol

Volgens Sümer is het dus heel belangrijk om even stil te staan bij de relevantie van vrijwilligers. "Benoem ook naar hen hoe belangrijk ze zijn. Vrijwilligers zijn zó waardevol voor de samenleving, daar moet je echt even bij stilstaan." Daarom zet ook Wijkracht hun vrijwilligers in het zonnetje. "Wij hebben naar al onze vrijwilligers een kaartje gestuurd om onze waardering te laten blijken."

Vrijwilligersevent Hengelo

Maar een kaartje is niet het enige waarmee de Hengelose instelling jaarlijks aandacht aan vrijwilligers besteed, zij organiseren namelijk ook ieder jaar het Vrijwilligersevent. "Meestal is dit één tot twee weken voor de Dag van de Vrijwilliger." Deze traditie zet zich inmiddels al 11 jaar lang voort. "Afgelopen jaar hielden we het in het voorjaar, omdat het het jaar daarvoor niet door kon gaan in verband met corona. Maar volgend jaar is het gewoon weer in november!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.