Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose wereldkampioen cross car Nathan Ottink (15) krijgt eindelijk zijn gouden medaille

Nathan Ottink heeft onlangs in Marseille goud weten te pakken op het onderdeel Cross Car Junior. De 15-jarige Hengeloër vertegenwoordigde daar Nederland bij de FIA Motorsport Games, ook wel de Olympische spelen voor de motorsport genoemd. Omdat hij de volgende dag examens had, kon Nathan de medailleceremonie niet afwachten. Daarom reikte de Hengelose burgemeester de medaille donderdag 17 november uit in het Hengelose stadhuis.

Appel

De appel valt niet ver van de boom, de vader van Nathan is namelijk ook coureur geweest. “Toen Nathan negen werd, ben ik met rallyrijden gestopt. Hij begon toen met karten en hij had zoveel talent dat ik mij volledig op hem ben gaan focussen. Ik ben nu helemaal Team Nathan", lacht vader Marcel Ottink.

Dat Nathan getalenteerd is, valt niet te ontkennen. In 2017 eindigde hij als beste rookie op zijn eerste WK karten. Daarna is zijn prijzenkast steeds voller geraakt. Op zijn veertiende begon hij in cross car en nu, twee jaar later, is hij al de beste van de wereld bij de junioren. Tijdens de FIA Motorsport Games in Marseille eindigde hij op het hoogste treetje. Voor Zweden en België.

'Ik was euforisch'

“Het was heel special om Nederland te mogen vertegenwoordigen op dat toernooi. Het was een mooie finale, maar ook een heel spannende. Ik had een goede start en na de eerste bocht lag ik op kop. Er kwam nog even iemand binnendoor, maar die heb ik de volgende bocht gelijk terug weten te pakken."

"Op het moment zelf vind ik het allemaal niet zo spannend. Ik ben dan alleen maar gefocust op het rijden." Vader Marcel kent die spanning wel: "Ja, joh! Het is niet te doen, ik heb de helft denk ik niet eens gezien. Toen hij won, was ik euforisch. Ik kon het eerst helemaal niet geloven, de concurrentie was zo zwaar. Ik was ontzettend blij."

Medaille

Nathan had de medaille nog niet gezien, omdat hij druk was met zijn examens. Hij is er dolblij mee: "De medaille is echt heel mooi. Het is ook heel special dat ik hem van de burgemeester heb gekregen. Ik kwam er gister pas achter. Mijn ouders hadden het geheim gehouden voor mij. Een superleuke verrassing dus!"

Nathan hoopt zijn vader achterna te gaan en later ook rallycoureur te worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.