Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Skillz en scouts slaan handen ineen voor enge spooktocht door Hengelo's Weusthagbos

Skillz Jongerenwerk en scoutinggroep Sint Christoffel hebben de handen ineengeslagen voor een spannende spooktocht door het Weusthagbos. Afgelopen vrijdag lieten tweehonderd kinderen en jongeren zich schrik aanjagen door tal van enge figuren.

Samenwerking

Zowel St. Christoffels als Skillz hebben in voorgaande jaren al eerder spooktochten gehouden. Dit was het eerste jaar dat de twee verenigingen samenwerkten. “We pakken dan ook groot uit dit keer. Er zijn veel verschillende acts geregeld”, aldus Dennis Meenhuijs, jongerenwerker bij Skillz.

“We hebben alles uit de kast gehaald: denk aan bloederige poppen, enge spoken en horrorclowns.”

"Poppen, spoken en clowns"

Dat ze groots uitpakken, blijkt al direct wanneer je het terrein van de scoutingvereniging oploopt. Meenhuijs: “We beginnen bij het kampvuur, waar een horrorverhaal wordt verteld, dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Daarna gaan de verschillende groepen het bos in en lopen ze de spooktocht. Daar komen ze allerlei enge figuren tegen. Denk aan bloederige poppen, enge spoken en horrorclowns. We hebben alles uit de kast gehaald.”

“Hoe ouder de groep, hoe enger de spooktocht. Bij de kinderen van zeven tot elf gaan de kettingzagen bijvoorbeeld niet aan.”

Verschillende leeftijdscategorieën

De spooktocht is opgezet voor drie verschillende leeftijdscategorieën: kinderen van zeven tot elf jaar, tieners van twaalf tot zeventien jaar en achttien- tot drieëntwintigjarigen. “Hoe ouder de groep, hoe enger de spooktocht. Bij de kinderen van zeven tot elf gaan de kettingzagen bijvoorbeeld niet aan. Zij zijn ook als eerste aan de beurt. We hebben er heel bewust voor gekozen om dat zo te doen, zodat die kinderen niet in het donker door het bos hoeven te lopen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.