Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

GGD Twente komt met campagne voor meer groente en fruit op Twentse basisscholen

Gezond eten is belangrijk, zeker voor kinderen. Om gezond eten te stimuleren doen vijftien Twentse basisscholen mee met de campagne ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’ van JOGG Twente, een initiatief van GGD Twente. Het doel is om de eetmomenten op basisscholen gezonder te maken, maar ook om ouders bewuster te maken over het eten dat ze hun kind meegeven.

'Gezonde jeugd, Gezonde toekomst'

Volgens GGD Twente is het belangrijk dat ouders bewust bezig zijn met het eten dat ze hun kind(eren) geven. “Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd", legt regiocoördinator Tessa Huisjes van JOGG Twente uit. “Om gezond te kunnen opgroeien is het van belang om op jonge leeftijd al gezonde gewoonten aan te leren. Als je gezond eet en drinkt, voel je je fitter, heb je meer energie en kun je beter opletten.”

Vijftien basisscholen

In totaal doen er vijftien verschillende basisscholen uit zes verschillende Twentse gemeenten mee. De zes participerende gemeenten zijn Oldenzaal, Hof van Twente, Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Tubbergen. Onder die vijftien scholen vallen in totaal ongeveer 112 klassen.

Gepaste aanpak

De scholen die meedoen krijgen verschillende materialen, zoals posters en brochures, om aan de slag te kunnen met vers fruit en groenten. Daarnaast doen er ook lokale supermarkten mee. Zij kunnen helpen door het campagnemateriaal te verspreiden of door groente en fruit aan de scholen te leveren. Elke school kan de campagne op haar eigen manier invullen.

Ondersteuning

Zodra de campagne voorbij is, kunnen scholen ervoor kiezen om structureel gezonde voeding op school aan te bieden. Hierbij kunnen scholen ondersteuning krijgen van de Gezonde School Adviseurs van de GGD Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.