Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Aanvraag invalidenparkeerplaats Hengelo duurt maanden: Wethouder belooft beterschap

IMG 2206 invalide parkeerplaats foto emile urban
De Hengelose SP heeft woensdag vragen gesteld over de aanvraagprocedure voor een invalidenparkeerplaats. In Hengelo duurt dat onnodig lang.
Beeld: Emile Urban

Wie in Hengelo een aanvraag doet voor een invalidenparkeerplaats moet maanden wachten op een antwoord van de gemeente of deze wordt toegekend. De Hengelose afdeling van de SP heeft woensdag vragen gesteld over de kwestie en wees de gemeente op minstens tien gevallen, waarbij het zelfs compleet stil bleef aan de kant van de gemeente.

Bijna jaar wachten

“Het wachten duurt soms bijna een jaar”, zegt SP-raadslid Vincent Mulder verontwaardigd. “Mensen die een invalidenparkeerplek voor hun woning nodig hebben, moeten daar toch binnen redelijke termijn op kunnen rekenen?”

““De pijnlijke conclusie is dat we best grote achterstanden hebben bij het oppakken van deze aanvragen. Daar baal ik van.””

Boetekleed

CDA-wethouder Hanneke Steen-Klok trekt het boetekleed aan en noemt het pijnlijk om te moeten bekennen dat de constatering van de SP klopt. “De pijnlijke conclusie is dat we best grote achterstanden hebben bij het oppakken van deze aanvragen. Daar baal ik van.” Als voornaamste reden voor de achterstand wordt ziekte in de ambtelijke organisatie genoemd.

““Mensen die een invalidenparkeerplek voor hun woning nodig hebben, moeten daar toch binnen redelijke termijn op kunnen rekenen?””

Toezegging

De gemeente doet de toezegging om de achterstanden zo snel mogelijk weg te werken door extra menskracht in te huren. Steen zegt dat het probleem niet van de ene op de andere dag is opgelost: "We beginnen vanaf de oudste aanvragen en werken toe naar de nieuwste aanvragen. Balen, maar het is niet anders. Elke aanvraag kost tijd, maar wij zijn hard aan het werk.”

Duidelijkheid

Mulder is blij met het eerlijke antwoord van de wethouder, maar vindt wel dat de gemeente aanvragers tijdig moet informeren over de status van de aanvraag en dat ze op enig moment duidelijkheid moeten krijgen over een toekenning of niet. Mensen die niets horen worden nu in de procedure gedwongen om de gemeente in gebreke te stellen.

De gemeente Hengelo is niet de enige gemeente waar het niet helemaal lekker loopt met aanvragen van een invalidenparkeerplaats: Ook in bijvoorbeeld Rotterdam en in Pijnacker-Nootdorp moeten inwoners soms lang wachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.