Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose basketballer Gijs (12) vindt raadsleden aan z'n zijde bij roep om veldje

Stel, je bent 12 jaar en kunt niet basketballen in je eigen wijk, wat doe je dan? Nou, je trekt de stoute schoenen aan en vraagt aan de gemeente of er een veldje kan komen. Gijs Buitenweg deed het.

Wanneer Gijs Buitenweg (12) met zijn Hengelose vrienden wil gaan basketballen, moet hij eerst op de fiets stappen, om vervolgens aan te komen op een slecht onderhouden basketbalveldje in de Nijverheid. Liever gaat hij basketballen in z'n eigen wijk, de Berflo Es. Vandaar dat hij onlangs samen met z'n vader op de motiemarkt in het stadhuis was te vinden. Hij wil namelijk een veldje bij hem om de hoek: "Plek zat daar."

Blikjes en hondenpoep

Wanneer je aankomt op het veldje aan de Steenbakkersweg in de Nijverheid zie je direct dat het niet onderhouden wordt. In de basket hangt geen netje meer en in de bosjes liggen lege blikjes en andere verpakkingen. Het grootste probleem vormen de gebarsten tegels. "Als de bal hierop belandt, kan die in het gras terechtkomen. En als er nou net dáár hondenpoep ligt, heb je poep aan je bal", vertelt Gijs met een vies gezicht. “Daar zit je natuurlijk niet op te wachten!”

“Zes stemmen is heel gaaf; ons doel was één!”

Motiemarkt

De oplossing voor dit probleem is een nieuw aan te leggen veldje in zijn eigen wijk: "Tegenover mijn huis in de Berflo Es is een leeg grasveld. Ik dacht: ‘Hier kan wel een basketbalveld komen'.” Om dit voor elkaar te boksen, bracht hij z'n plannetje naar de motiemarkt. Een idee van zijn vader: “Hij vertelde over de motiemarkt, we hebben ons aangemeld en zijn er naartoe gegaan. Wat we precies willen? Een veldje op de hoek Thomasstraat/Alexanderstraat met twee baskets, een antislipondergrond en hekken eromheen. Wat dat kost? Dat moet nu uitgezocht worden.

“We hebben een maand de tijd gekregen om de raadsleden te overtuigen.”

Steun van zes partijen

Maar liefst zes raadsfracties vonden zijn plan dermate de moeite waard dat ze hem hun stem gegeven hebben. Gijs: “Dat is natuurlijk heel gaaf. Ons doel was op z'n minst één stem en dan kom je terug met zes!” Vol goede moed gaat Gijs nu het vervolg van het proces in. “We hebben een maand de tijd gekregen om met de raadsleden aan tafel te gaan zitten en samen een motie op te stellen, waarmee we hopelijk een meerderheid van de raad kunnen overtuigen. Hopelijk is het veldje er dan snel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.