Verkeer
Stuur appje
Zoek

Import-Tukker Sander Haas verovert TikTok met zijn cocktails en gerechten

TikTok is voornamelijk een platform voor jongeren en het is dus best een wonder dat de video’s van de 44-jarige import-Tukker Sander Haas erg aanslaan bij die doelgroep. Sander publiceert op het platform filmpjes waarbij hij gerechten of cocktails maakt. De geboren Rotterdammer kwam voor zijn werk naar Twente. In de coronaperiode ontstond het idee om met TikTok-video’s te beginnen.

Volgers en likes

In 1Twente Vandaag legt Sander uit hoe hij hier toe kwam. “Mijn dochter zei tegen mij: Pa je moet beginnen met TikTok, dat is leuk. Ik dacht al snel dat ik te oud was voor het platform. Nu vindt ze al minder leuk, omdat ik meer volgers en likes heb dan haar”, aldus Sander. Wat wel gek is, omdat het publiek vaak te jong is om de cocktails zelf te proberen. “Maar ik maak ook genoeg drankjes die zonder alcohol zijn. Daar kunnen ze nu al van genieten”.

Biercocktail

De variëteit aan cocktails is groot en zelfs als er om bier-cocktails wordt gevraagd, weigert Sander niet: “Ik lust eigenlijk helemaal geen bier, maar een jongen die van bier houdt, reageerde al meer dan veertig keer op mijn video’s en ik dacht: Ach dan maak ik de cocktail wel”. En met succes, want die TikTok-video leverde al meer dan 1,2 miljoen likes op. Niet alle cocktails zijn overigens een groot succes. In een van de filmpjes maakte de Tukker er een die overduidelijk tijdens het proeven niet in de smaak viel.

Goede bodem

Ruim 160.000 volgers zien de TikToks van Sander. Die video’s gaan overigens niet alleen over cocktails, want wie drinkt moet natuurlijk ook een goede bodem hebben. Sander maakt ook gerechten klaar die zijn volgers zelf thuis kunnen maken. “Een vriend van mij heeft huishoudelijke apparaten beschikbaar gesteld. Dat kwam wel uit bij het maken van de kookvideo’s”, zegt Haas.

Zwaarder en zwaarder

Toen Sander in de coronaperiode en door het maken van de vele cocktails en maaltijden zwaarder en zwaarder werd, moest er iets gebeuren. In de kookvideo’s ging hij aan de slag met koolhydraat-arme producten. Met succes, want ook deze afleveringen sloegen aan en hielpen mee met het afvallen. Daarnaast wisselde hij de alcoholische versnapering in voor een alcoholvrije.

Crowdfunding

De vervolgstap voor de TikTokker is ook al duidelijk: Er moet een kook- en cocktailboek komen. “Ik vond het een leuk idee. Na enig uitzoekwerk bleek dat ik ongeveer 400 boeken moet verkopen om het project haalbaar te maken. Dit probeer ik nu via een crowdfunding voor elkaar te krijgen’, aldus Haas. De teller staat al op 2648 van de benodigde 6500 euro. Als het doel wordt behaald, komt het boek voor 16 november op de markt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.