Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kind én ouder vermaakt zich met 'vakantiegeknutsel' in Oyfo Techniekmuseum Hengelo

Het is herfstvakantie en om de kinderen thuis van de bank af te krijgen, verzorgt het Oyfo Techniekmuseum de hele week verschillende activiteiten. Neem de solarspecial: hierbij kunnen de kinderen een helikopter of vlinder in elkaar zetten. Niet alleen de jeugd vermaakte zich, vertelt docente Shakti Lieten: "Bij veel ouders zien we het kind in henzelf weer naar voren komen."

Solarspecial

Tijdens de solarspecial zijn de kinderen bezig met het bouwen van een helikopter of vlinder, die beweegt zodra er licht bijkomt. De helikopter wordt gemaakt door ijzerdraad aan elkaar te solderen.

"We merken dat de kinderen dit in het begin nog lastig vinden, maar wij zijn er om ze te helpen", vertelt Shakti Lieten, docente bij Oyfo. "Het is heel leuk om te zien. Ook hoe de ouders hun kinderen helpen en hoe het kind in henzelf weer naar voren komt."

icon_main_info_white_glyph

Er is meer te doen

De solarspecial was op dinsdag 18 oktober, maar de rest van de week staan er ook veel verschillende maakactiviteiten gepland. Zo kan je een bibberspiraal, teken- en borstelrobot, houten robot, kneedpoppetje, elektroauto en een trektol maken. Daarnaast kun je bezig gaan met glas graveren, hout branden of solderen. Kijk voor alle informatie op de site van Oyfo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.