Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Daan Bonenkamp, nieuwe hoofdredacteur van TC Tubantia: ‘Ik ben een kind van deze streek’

Daan Bonenkamp Ernst Bergboer
Daan Bonenkamp, per 1 januari 2023 hoofdredacteur van TC Tubantia: "Dit was een unieke kans."
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente

TC Tubantia heeft een nieuwe hoofdredacteur. Donderdagochtend maakte hij kennis met de redactie. Daan Bonenkamp, onder meer oud-woordvoerder van Alexander Pechtold, staat met ingang van 1 januari 2023 aan het roer van de Twentse regionale krant.

Tegendraadse overstap

Bonenkamp maakt daarmee een bijna tegendraadse overstap, geeft hij ook zelf toe. Journalisten die woordvoerder worden zijn er zat. “Daar stikt het van in Den Haag.” Woordvoerders die de stap naar de journalistiek maken, zijn een stuk zeldzamer. “Daar zal best hier en daar wat scepsis over bestaan, maar dan moet je het maar laten zien.”

Kind van de streek

“Voor de Stentor had hij het niet gedaan, zei hij”, laat een collega-journalist zich tegenover ons ontvallen. Bonenkamp, geboren in Hengelo, is een kind van de streek. Sterker: hij is een beetje een kind van de krant. “Mijn opa was columnist bij de Twentsche Courant.” Bonenkamp wijst: “En een oom van me is hier journalist.”

Bonenkamp (38) is, zoals te verwachten van een chef-persvoorlichter in Den Haag, vergroeid met moderne media, maar koestert de papieren krant.

Den Haag - Enschede

De route vanuit Den Haag naar Enschede was relatief kort. Bonenkamp werd in september benaderd door een headhunter en hoefde niet lang na te denken. “Ja… dit was een unieke kans.” Het klinkt bijna verontschuldigend.

Bonenkamp volgt de in mei van dit jaar vertrokken Martha Riemsma op. Hij woont nog in het westen, maar is van plan zo snel mogelijk een woonplek te vinden op fietsafstand van zijn nieuwe werk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.