Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose winnaars van Postcode Loterij: 'Ik geloof het pas als het op de bank staat!'

20221018 winnaars postcode loterij hengelo 1 FOTO Jurgen Jacob Lodder
De blije bewoners van twaalf van de veertien winnende adressen, met als derde en vierde van links Sandra en Gideon van Benthem.
Beeld: Jurgen Jacob Lodder

Op veertien adressen aan de Oude Postweg in Hengelo was het maandagavond even na zessen groot feest: Gaston Starreveld verraste de bewoners namens de Postcode Loterij met prijzen van in totaal 1 miljoen euro. Twee van de gelukkigen zijn Sandra en Gideon van Benthem. Zij kregen een cheque ter waarde van ruim 50.000 euro overhandigd. "Of ik het al kan geloven? Ik geloof het pas echt als het op de bank staat!", lacht Sandra.

Kansspelbelasting

De veertien deelnemers die meespelen met de winnende postcode 7557 DE verdelen met elkaar een bedrag van 1 miljoen euro, de zogeheten 'SuperPostcodePrijs'. Negen huishoudens winnen 52.631 euro en vijf van hen winnen 105.263 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen in de Postcode Loterij. Daarvan moet nog 29 procent kansspelbelasting worden afgetrokken.

Kookeiland

Voor winnaars Sandra en Gideon van Benthem blijft er dan nog voldoende over om iets leuks van te gaan doen de komende tijd: "We gaan het huis verbouwen. Een beetje duurzamer maken, onder meer met zonnepanelen. Daarbij willen we een mooi kookeiland in de keuken, ons fijnste plekje in huis."

Spam

De bewoners van de Oude Postweg die 's avonds verrast zouden gaan worden, werden die ochtend op de hoogte gesteld door een geheimzinnig mailtje, vertelt Sandra van Benthem: "Bij ons was-ie in de spam beland. Toevallig keek ik daar in en zag dat we diezelfde dag tussen half zes en kwart over zes thuis moesten zijn. Veel meer stond er niet in."

Dat deden ze dus maar. "Eerst kwam er een mevrouw namens de Postcode Loterij aan de deur die onze gegevens checkte en zei dat ze even later terug zou komen 'voor een feestje'. En inderdaad, een half uurtje later werden we opgetrommeld en werden we samen met alle andere winnaars voor de Sint Janschool in het zonnetje gezet door Gaston Starreveld."

Artikel gaat verder onder de foto

20221018 winnaars postcode loterij hengelo 2 FOTO Jurgen Jacob Lodder
Vincent en Karin spelen mee met twee loten en winnen daarmee dus maar liefst 105.263 euro.
Beeld: Jurgen Jacob Lodder

Goede doelen

Zij en haar man doen al jaren mee met de Postcode Loterij, maar wonnen nooit iets groots. Dat ze dit keer wel serieus in de prijzen vallen, wil niet zeggen dat ze vanaf nu stoppen met de maandelijkse loterij: "Nee, we blijven gewoon doorgaan. Het is immers ook een mooie manier om goede doelen te steunen."

De vier kinderen van Sandra en Gideon, waarvan er nog twee thuis wonen, gunnen hun ouders het geld van harte, vertelt de blije winnares: "Of ze ook een beetje mee willen hebben? Nee, ze zeiden tegen mij: ga het maar lekker samen besteden. Nou, dat komt goed, hoor!"

icon_main_info_white_glyph

Uitreiking op tv

De uitreiking van de prijzen is op 30 oktober vanaf 20.00 uur te zien in 'Eén tegen 50 bij RTL 4.

Brandhout

Andere prijswinnaars zijn buren Vincent en Karin. Zij spelen mee met twee loten en winnen daarmee dus maar liefst 105.263 euro. Ze hebben dezelfde investeringsplannen als Sandra en Gideon: "Wij willen het huis binnen opknappen, dus dit komt heel goed uit. En we kunnen nu zonnepanelen kopen."

Op de vraag wat buurvrouw Ria met haar geld gaat doen, reageert ze: "Nu kan ik eindelijk een grote boom in de tuin laten omhakken." Waarop een andere buurman adrem reageert: "Dan wil ik het brandhout wel!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.