Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van de steiger naar het podium: Bouwvakker Hermann uit Enschede wint muzikale talentenjacht op RTL 4

Met z’n bouwkloffie nog aan betrad Enschedeër Hermann Bolhaar de Oude Markt, eind september. Midden op het plein stond een cameraploeg en een oranje microfoon van tv-talentenjacht Humberto Unplugged. Hermann ging ervoor staan, zong zijn lied en maakte indruk. Een week later zong hij live voor honderdduizenden kijkers op RTL4 én won. Sindsdien is zijn leven drastisch veranderd.

De dag van de auditie begon voor Hermann Bolhaar zoals gewoonlijk: op de bouwplaats. Tot hij werd bestookt met berichtjes dat er een microfoon op de Oude Markt stond voor het programma van Humberto Tan. “Mijn vrienden en familie stuurden berichten of de auditie niet iets voor mij was en ik moest toch voor een boodschap naar het centrum”, vertelt Hermannin 1Twente Vandaag. Eenmaal op de Oude Markt begon hij te twijfelen, maar hij vulde toch het auditieformulier in. Een verstandige keuze...

Live optreden

Want een week later koos niemand minder dan Floor Jansen, de Nederlandse leadzangeres van Nightwish, Hermann uit om zijn auditienummer ‘A Whiter Shade of Pale’ van Procol Harum live ten gehore te brengen.

Het was een hele ervaring voor de 'zingende bouwvakker' die met een goed gevoel terugkijkt op de avond . “Je wordt direct opgevangen en gerustgesteld door de programmamakers. Vanaf het moment dat je binnenkomt totdat je weggaat word je begeleid. Dat vond ik erg prettig."

En het optreden zelf ging ook goed. In het begin had hij een klein foutje, maar uiteindelijk was het optreden ‘spot on’. Het is ook niet niks om opeens voor zo'n groot publiek op te treden, al zit het grootste deel dan thuis voor de tv mee te genieten. ‘’Het brengt natuurlijk spanning met zich mee als je zingt voor 100.000 mensen. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel.’’

Bouwen of zingen

Rest de vraag: bouwen of zingen? “Zingen”, is zijn antwoord, “Bouwen doe ik al veertig jaar. Het is voor mij een droom om geld te verdienen met muziek maken’’. Na de uitzending is Hermann al door meerdere lokale nieuwszenders geïnterviewd en is hij benaderd door evenementenbureaus. Bolhaar hoopt wel van zijn imago als ‘zingende bouwvakker’ af te komen. “Maar het verhaal is natuurlijk prachtig”.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.