Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Na 45 jaar moet Eendracht Excelsior Hengelo stoppen met rommelmarkten

20221018 platenmarkt pixabay
Dat de rommel- en platenmarkt dit jaar voor het laatst gehouden wordt, betekent dat een groot deel van de inkomsten van de vereniging wegvallen.
Beeld: Pixabay

Eendracht Excelsior hield meer dan 45 jaar rommel- en platenmarkten om leuke extraatjes voor de muziekvereniging van te kunnen organiseren. Daaraan komt nu een einde, omdat het de vereniging aan jonge, krachtige vrijwilligers ontbreekt. Annette van der Zande, secretaresse van Eendracht Excelsior, vindt het jammer, maar 'sommigen dingen zijn nou eenmaal eindig'.

Jonge vrijwilligers

Dat de rommel- en platenmarkt op zaterdag 5 november na ruim vijvenveertig jaar ten einde komt, is dus geen vrijwillige keuze. "Het is een vaste club mensen die altijd komt helpen, maar die mensen worden er natuurlijk niet jonger op", licht van der Zande toe. "Het opbouwen van de markt kost meerdere dagen en is fysiek gewoon heel zwaar. Daarom zochten we jonge vrijwilligers, die ons hierbij konden helpen. Die hebben we echter niet kunnen vinden, vandaar ons besluit."

“Het opbouwen van de markt kost meerdere dagen en is fysiek heel zwaar.”

Geen complete verrassing

"Het probleem is dat jonge mensen overdag vaak andere dingen te doen hebben", vertelt Van der Zande. "We vinden het ontzettend jammer, maar als een complete verrassing komt het niet. Sommige dingen zijn nou eenmaal eindig."

Toch maken ze er bij Eendracht-Excelsior het beste van op 5 november. "Deze laatste keer bieden we de spullen voor leuke prijzen aan. En als je meerdere producten koopt, kun je misschien nog wel extra korting krijgen."

Inkomsten vallen weg

Dat de rommelmarkt dit jaar voor het laatst gehouden wordt, betekent dat een groot deel van de inkomsten van de vereniging wegvallen. Van der Zande: "Onze inkomsten bestaan straks alleen nog uit de contributie die de leden betalen en de inleg voor de wekelijkse bingo. Van het extra geld dat de rommelmarkt ons opleverde, verzorgden we activiteiten voor de leden van onze muziekvereniging. Dat zal straks dus een stuk lastiger worden."

icon_main_info_white_glyph

Rommel- en platenmarkt

De allerlaatste rommel- en platenmarkt die Eendracht Excelsior organiseert, vindt plaats op zaterdag 5 november. Je kunt de markt in Clubgebouw De Speeldoos aan de Steenbokstraat 217 in Hengelo bezoeken van 9.00 tot 12.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.