Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Wijkhuyzen geopend in Hengelo: 'Hier mag je jezelf zijn'

De Hengelose welzijnsorganisatie Wijkracht heeft afgelopen vrijdag drie Wijkhuyzen geopend. Een in De Klokstee in de Nijverheid, een in buurthuis Weidedorp/Woolderes en een in Kulturhus Hasselo. Binnen de muren van deze locaties kunnen mensen elkaar ontmoeten en meedoen aan activiteiten. Hoofddoel: mensen met elkaar in contact brengen in de strijd tegen eenzaamheid. “Als mensen met een lach op hun gezicht naar huis gaan hebben we het goed gedaan”, zegt ouderenconsulent Ankie Klein Gebbink.

Eenzaamheid

Toch is het lastig om eenzame mensen naar een buurthuis te krijgen, geeft Klein Gebbink toe. De drempel om binnen te lopen kan soms best groot zijn. Schaamte speelt daarbij een rol: “Je merkt dat sommige mensen heel eenvoudig hier naartoe komen, maar er is ook een groep die misschien net even een zetje nodig heeft”, aldus Klein Gebbink.

Bezoekers

Eén van de bezoekers is mevrouw Gijsen. Zij komt regelmatig in het Kulturhus en is maar wat blij met alle mensen en vrijwilligers van het Wijkhuys: “Ik kom hier met heel veel liefde”, zegt Gijsen. “Je hoeft je niet anders voor te doen, want iedereen accepteert je om wie je bent.”

Vrijwilligers zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de Wijkhuyzen. De vrijwilligers organiseren activiteiten of schenken koffie, allemaal om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. “Als mensen met een lach op hun gezicht naar huis gaan hebben we het goed gedaan”, aldus Klein Gebbink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.