Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloër wint staatsloterij en is in één klap multimiljonair

20221011 loterij winnaar hengelo
Een inwoner van Hengelo is vijf miljoen euro rijker na trekking van de Staatsloterij.
Beeld: Lilzidesigns/Unsplash

Een inwoner van Hengelo zal zich maandag 10 oktober 2022 nog heel lang heugen: in één klap is hij of zij namelijk multimiljonair geworden. Bij de trekking van de Staatsloterij viel het lot ondermeer op hem of haar. De gelukkige heeft een geldbedrag van ruim vijf miljoen euro ontvangen.

Een lot bleek onverkocht

Maar niet alleen in Hengelo kunnen de slingers opgehangen worden: Dronten is namelijk ook een miljonair rijker. Zowel de Hengeloër als de Drontenaar kochten een vijfde deel van het winnende staatslot, dat een waarde had van 25,7 miljoen euro. Twee andere gelukkigen wonen in Nuenen en Ede. Ook zij ontvingen een geldbedrag van ruim vijf miljoen euro. Het laatste vijfde deel van het staatslot is niet verkocht.

Ook winnaars in Oldenzaal?

De Hengeloër is wellicht niet de enige Twentenaar die deze week in de prijzen valt. Vijftig inwoners van het Oldenzaalse postcodegebied 7571 doen namelijk mee aan de Postcode Loterij Miljoenenjacht. Komende zondag is bij SBS6 te zien of de Oldenzalers er ook daadwerkelijk met een deel van de hoofdprijs van 5 miljoen euro vandoor gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.