Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Repair Café Hengelo haakt met nieuw logo aan bij landelijke organisatie

  • Repair cafe hengelo
    Repair Café Hengelo opent zijn deuren weer op zaterdag 15 oktober.
    Beeld: Repair Café Hengelo
  • Repair Café Hengelo
    Repair Café Hengelo opent zijn deuren weer op zaterdag 15 oktober.
    Beeld: Repair Café Hengelo

Het Repair Café Hengelo opent haar deuren weer op zaterdag 15 oktober. Mensen die hun kapotte spullen gerepareerd willen hebben, kunnen er al jaren terecht. Onder het genot van een kop koffie wachten ze tot de vrijwilligers de klus geklaard hebben. Tot zover wat we al weten over het Repair Café. Nieuw is het opgefriste logo en het verhaal daarachter. En voor het eerst openen ze de deuren dit jaar op International Repair Day.

Herkenbaarheid

Het oude logo herken je aan de krulletters en tandwielen, het nieuwe logo ziet er een stuk strakker uit. Het oude ontwerp is de afgelopen jaren door verschillende repair cafés in den lande gebruikt, het nieuwe komt daar voor in de plaats. Hiermee geven de Hengelose vrijwilligers aan dat ze samenwerken met de landelijke organisatie.

"Behalve aangeven dat we deel uitmaken van een grotere organisatie, willen we met het nieuwe logo ook meer herkenbaarheid creëren", legt Niek Dekker, vrijwilliger van Repair Café Hengelo, uit. "Bestaande klanten zullen er juist misschien even aan moeten wennen." Om het nieuwe beeldmerk er zo snel mogelijk 'ingeramd' te krijgen, wordt het logo aangepast op de website en de social media van het Repair Café Hengelo.

Logo Repair café Hengelo 2022 10 10 101456 akme
Repair Café Hengelo gebruikt vanaf nu het landelijke logo.
Beeld: Repair Café Hengelo

Steun van winkeliers

Wanneer je apparatuur hebt dat kapot is gegaan, kun je dit gratis langsbrengen bij Repair Cafés. De vrijwilligers kijken wat er mis mee is en of het nog gerepareerd kan worden. In principe is dit gratis. "Maar als er bijvoorbeeld een onderdeel besteld moet worden, moet de bezoeker hier wel voor betalen", vertelt Dekker.

"Wij bespreken dit altijd met de bezoeker en het ligt dan in hun handen of ze het willen laten repareren of niet." De Hengelose instelling draait volledig op de fooien van tevreden bezoekers. "En gelukkig krijgen wij ook veel steun van winkeliers, die korting geven op hun onderdelen."

icon_main_info_white_glyph

De Tempel

Het Repair Café Hengelo in wijkcentrum De Tempel in de Kasbah opent op zaterdag 15 oktober zijn deuren. Je kan hier van 10.00 tot 13.00 uur met je kapotte spullen langskomen. Heb je die dag geen tijd? Dan kun je je spullen ook aanmelden via de website. Dan wordt er naar een andere oplossing gekeken. Nu de coronabesmettingscijfers weer snel omhoog gaan, vraagt Dekker mensen wel om thuis te blijven bij klachten en aan hen die wél komen om afstand te bewaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.