Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentenaren winnen met hun film Wakker eerste prijs in Los Angeles

Twentenaren Brahma T. Ramsodit en Michiel Kole wonnen in Los Angeles met hun anderhalve minuut durende film ‘Wakker’ de prijs voor de beste spoken word video van 2022 bij de LA Video Music Awards in Los Angeles. “Een droom. Het komt langzaam bij me binnen, maar het is echt gebeurd”, zegt maker Brahma T. Ramsodit. In de bijgevoegde video is de prijswinnende video Wakker volledig te zien.

Complimenten

1Twente Vandaag sprak in juni met de Twentenaren Brahma T. Ramsodit en Michiel Kole over de premiere van hun korte film 'Wakker'. Ze gaven toen al aan genomineerd of geselecteerd te zijn door verschillende filmfestivals binnen en buiten Europa.

Dat hun succes zo groot zou worden, hadden ze nooit gedacht. Regisseur Michiel Kole: “We werden overladen met complimenten. Het is bijzonder dat je iets maakt, dat mensen echt raakt en dat het internationaal wordt gezien.”

Zonder subsidie

Wakker werd in een dag geschoten. Zonder subsidie: de makers betaalden alles uit eigen zak. “Ik vind het belangrijk dat we dit helemaal zelf hebben gedaan. Kunst uit eigen zak.”, voegt Brahma toe. “we krijgen hierdoor veel persaandacht. Het opent nieuwe deuren”, aldus Michiel.

Nieuwe productie

De Twentenaren pakten in Los Angeles maar meteen de koe bij de horens en huurden een Amerikaanse cameraman en actrice in om in de woestijn een nieuwe productie te maken.

“Een poëtische neo-western”, omschrijft Brahma. De film is langer dan Wakker, maar blijft wel een korte film. “De tocht alleen”, heet de productie. “Gaat ook over liefde”.

Michiel: “Dit wordt ons nieuwe avontuur. Daar gaan we volop inzetten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.