Verkeer
Stuur appje
Zoek

Annemieke Wissink (Hengelo) beoogd lijsttrekker PvdA Overijssel, Enschedese Emma Peetsma op plek 3

20221006 annemieke wissink pvda hengelo overijsel FOTO PVDA
De veertigjarige Annemieke Wissink is sinds 2015 lid van Provinciale Staten en sinds 2019 fractievoorzitter.
Beeld: RTV Oost / PvdA Overijssel

Annemieke Wissink is de beoogd lijsttrekker voor de PvdA bij de Statenverkiezing van 15 maart volgend jaar. De veertigjarige Hengelose is sinds 2015 lid van Provinciale Staten en sinds 2019 fractievoorzitter. Op plek drie staat de Enschedese Emma Peetsma (29), de eerste nieuwkomer. Peetsma was actief bij de Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA. Momenteel is ze bestuurslid van de PvdA Enschede.

Definitieve lijst

De PvdA Overijssel presenteert vrijdag 7 oktober haar beoogde kandidaten voor de Statenverkiezing. De definitieve kandidatenlijst wordt door de leden van de PvdA vastgesteld op zaterdag 29 oktober. Tussen de twee Twentse vrouwen staat Peter Hermans op plek twee. De 61-jarige Deventernaar is een ervaren rot: hij was al twee periode Statenlid namens de PvdA.

Top 10

In de top 10 staan verder nog de Twentenaren Jannette Beuving (Borne, plek 6) en Nahrin Aslan (Enschede, plek 9). Beuving was rechter in Almelo, universitair docent in Amsterdam, raadsheer (dat is de benaming voor een rechter, man óf vrouw, die uitspraak doen in hoger beroep of cassatie) bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en van 2011 tot 2018 Eerste Kamerlid namens de PvdA. Ze heeft een lange staat van dienst binnen de partij

Bert Otten

Gewestelijk PvdA-voorzitter en oud-wethouder Bert Otten uit Hengelo heeft uiteraard veel vertrouwen in de mensen op de lijst: “De kandidaatstellingscommissie had een moeilijke puzzel te leggen, want we hadden heel veel erg geschikte kandidaten. We hebben met Annemieke een fantastische kandidaat-lijsttrekker en ik ben onder de indruk van onze conceptlijst. Het is een mooie mix van talent, betrokkenheid en ambitie. Nu is het oordeel aan onze leden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.