Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedees fusieteam NRC’22 promoot korfbal met wedstrijd tegen TeamNL

Korfbalclub NRC’22 speelde afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd die ze overigens verloren. Datzelfde gebeurde een paar dagen later, maar dat was geen schande, tegen het Nederlands Korfbalteam. Naast een zenuwslopende wedstrijd werd Oranje overrompeld met interessante vragen door de jeugdleden en werden de trainers klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.

Nieuw seizoen

Toch rest de vraag: Hoe is de sfeer tussen de twee gefuseerde teams? Ze speelden immers ooit tegen elkaar en nu met elkaar. ‘’We kennen elkaar al een beetje, dus het voelt vertrouwd, maar qua spel moet je wel aan elkaar wennen’’, verklaart Nils Horneman. Eerder speelde hij bij Nääs en hij zit nu in het selectieteam NRC1.

Jan-Willem Beekhuizen, coach van NRC’22 kijkt uit naar het nieuwe seizoen: ‘’We slaan de handen ineen om toch weer een grote vereniging te worden. Misschien dat we in de loop van de tijd weer wat hogerop spelen en eventueel een hogere klasse kunnen behalen hier in het Oosten’’.

Goede start

Zenuwachtig voor de wedstrijd was het team echter niet. Om 19.45 uur klonk het startsein en niet veel later maakte TeamNL het eerste doelpunt. Na twee periodes van tien minuten zat het erop. Volgens de NRC-korfballers was het een fijne ervaring en een goede start van het nieuwe seizoen. ‘’Je merkt wel echt niveauverschil, maar het is leuk om mee te maken’’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.