Verkeer
Stuur appje
Zoek

Balkonbrand appartementencomplex De Brouwerij in Enschede

Brand Brouwerij 1 Ernst Bergboer
Op het balkon van een appartement op De Brouwerij woedde maandagmiddag een korte, felle brand.
Beeld: Ernst Bergboer

Bij een korte maar felle brand op het balkon van een appartement op de Enschedese Brouwerij kwam maandagmiddag veel rook vrij. De brandweer was snel ter plaatse en wist het al temperende vuur snel te doven.

De brand op De Brouwerij ontstond rond twee uur ’s middags. Ernstige schade ontstond er niet. Het duurde ruim vijf minuten voordat de brandweer het paaltje dat de toegang naar het voetgangersgebied verwijderd had, maar toen leek het brandbare materiaal op het getroffen balkon al goeddeels in rook opgegaan.

Brand Brouwerij 2 Ernst Bergboer
Het kostte een minuut of vijf voordat de brandweer het paaltje had verwijderd en zich toegang wist te verschaffen tot het winkelgebied.
Beeld: Ernst Bergboer

Brandweerlieden wisten zich snel toegang tot het betreffende appartement en balkon te verschaffen. Met behulp van een ladderwagen werd een slang naar boven gebracht, waarmee het smeulende vuur helemaal werd gedoofd. De bewoners van het appartement waren voor zover bekend niet thuis.

De balkonbrand en bluswerkzaamheden trokken veel bekijks. Hoe hij precies is ontstaan, is onduidelijk.

Brand Brouwerij 3 Ernst Bergboer
Met behulp van een ladderwagen werd een brandslang naar boven gebracht waarmee het al smeulende vuur snel helemaal was gedoofd.
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.