Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Burgemeester Hengelo sluit pand aan Slachthuisweg waar mogelijk illegaal gegokt wordt

Slachthuisweg GOOGLE
Aan de Slachthuisweg is een pand voor zes maanden gesloten vanwege mogelijke criminele activiteiten. Het gaat niet om het pand op de foto.
Beeld: Google streetview

De Hengelose burgemeester Sander Schelberg heeft een pand aan de Slachthuisweg voor zes maanden gesloten. Er bestaat het sterke vermoeden dat het pand als horecagelegenheid werd gebruikt en er zou daarbij ook illegaal gegokt worden. Tijdens de doorzoeking van het pand door een rechercheteam werden onder meer gegevensdragers, documenten, geld en drugs in beslag genomen. "Genoeg aanleiding om het pand voor zes maanden te sluiten", aldus Schelberg.

Strafbare feiten

In 2020 en 2021 zijn er al eerder politiecontroles geweest in het pand. Twee jaar geleden werd er een controle uitgevoerd in verband met het niet naleven van de coronamaatregelen. Vorig jaar werd tijdens verschillende controles illegale gokapparatuur in beslag genomen. "Dat is allemaal meegenomen in het besluit", vertelt burgemeester Schelberg. "Er zijn meer dan genoeg redenen om dit pand te sluiten. Het gaat om ernstige verstoringen van de openbare orde en veiligheid en de activiteiten hebben een negatieve invloed op het woon- en leefklimaat."

“Het gaat om ernstige verstoringen van de openbare orde en veiligheid en de activiteiten hebben een negatieve invloed op het woon- en leefklimaat.”

Ondermijning

In Hengelo werken gemeente, politie, Openbaar Ministerie, RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) Oost Nederland en de Belastingdienst intensief samen om georganiseerde criminaliteit en ondermijning tegen te gaan. Het is veelal niet zichtbaar, maar vormt een ernstige bedreiging voor de rechtsorde. Ondermijning is een verzamelnaam voor verschillende vormen van criminaliteit, zoals geweld, bedreiging en intimidatie met als doel het verdienen van zoveel mogelijk geld. Bijvoorbeeld illegale hennepteelt, drugshandel, mensenhandel, gedwongen prostitutie of arbeidsuitbuiting, bedreiging en intimidatie en illegaal gokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.