Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloër Mitchell Boers zoekt van Goes tot Groningen naar talent voor de VVD

Mitchell Boers koos een saillant moment uit om van baan te veranderen. De voorzitter van de Hengelose VVD-fractie stond tot vorig schooljaar nog als geschiedenisleraar voor de klas, maar is sinds twee maanden landelijk Talentmanager van de liberalen. En dat terwijl de gemiddelde Nederlander steeds minder vertrouwen heeft in de politiek in het algemeen en in de zittende regering in het bijzonder. Een regering met aan het hoofd VVD'er Mark Rutte, aan wie onder meer de toeslagenaffaire en de stikstofcrisis kleven.

'Mooie uitdaging'

Mitchell, denk je deze dagen niet af en toe: had ik nog maar lekker voor de klas gestaan? "Haha, nee hoor. Dit geeft mij ook weer een mooie uitdaging. Zo van: hoe gaan we die mensen, die nu de VVD de rug toekeren, weer terugkrijgen? Politiek moet je bedrijven vanuit de idealen die je hebt. Zolang je dat nog kunt, zit het goed."

Joost Nijhuis Ernst Bergboer 1
Lees ook
'Is macht het doel geworden?' Enschedese VVD'er daagt eigen partij uit tot onderzoek

Kernwaarden van de VVD

Het regeringsbeleid verdedigen is soms lastig, maar de kernwaarden van de VVD, daar staat Boers nog altijd achter. "Je ziet natuurlijk een verschil tussen de klassieke liberalen, die zeggen: de overheid is er alleen voor veiligheid en defensie en de sociale liberalen, waar ik me onder schaar, die vinden dat de overheid individuen moet beschermen tegen de uitwassen van de markt. En dat er tussen die groepen discussie is is alleen maar goed."

“Politiek moet je bedrijven vanuit de idealen die je hebt. Zolang je dat nog kunt, zit het goed.”

'Houd ons scherp!'

Over zijn nieuwe baan als Talentmanager bij de VVD zegt hij dat hij even getwijfeld heeft of hij z'n baan als docent ervoor op moest zeggen. Tot dan toe hield hij hobby (de politiek) en werk (leraar geschiedenis aan het Stedelijk Lyceum in Enschede) keurig gescheiden. "Ik was ook wel bang dat m'n hele leven nu bepaald zou gaan worden door het Haagse. Maar ze zeiden: blijf vooral ook gemeenteraadslid, daarmee houd je ook ons scherp!"

Mitchell boers vvd
Lees ook
Hengelo's raadslid Mitchell Boers wordt scout voor de VVD in Den Haag
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.