Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vertrekkend Oyfo-directeur Lous Kerkhof opgevolgd door Willem Jaap Zwart (ex-Concordia)

Lous Kerkhof Ernst Bergboer
Lous Kerkhof draagt het stokje per 1 november 2022 over aan Jaap Willem Zwart.
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente

Oyfo moet op zoek naar een nieuwe bestuurder. Na ruim 17 jaar neemt Lous Kerkhof per 1 november 2022 afscheid als directeur van de kunstenschool en het techniekmuseum met die naam. Oud-Concordia-directeur Willem Jaap Zwart volgt haar in Hengelo op als interim-directeur.

CREA

Vanaf 2008 vervulde Kerkhof de rol van directeur van het voormalige CREA. Die organisatie fuseerde in 2015 met Techniekmuseum HEIM en in 2017 is aan deze fusie Muziekschool Hengelo toegevoegd. Sinds 2021 zitten de organisaties als Oyfo onder één dak in een voormalige fabriekshal op het Hazemeijer-complex.

Nu Oyfo op een nieuwe locatie zit, vindt Kerkhof de tijd rijp om het stokje door te geven aan een opvolger. Hij of zij moet uitvoering gaan geven aan een ambitieus meerjarenbeleidsplan, dat de organisatie verder moet brengen.

“Met heel veel plezier en vol trots kijk ik terug op de afgelopen jaren", zegt Kerkhof. "Het was geen gemakkelijke opgave, maar wel een grote uitdaging, die ik alleen samen met een geweldige club mensen heb kunnen realiseren. Dankbaar en vol vertrouwen neem ik afscheid van dit bevlogen team en wens ik Oyfo een fantastische toekomst toe.”


““Met heel veel plezier en vol trots kijk ik terug op de afgelopen jaren.”

Jaap Willem Zwart

De Raad van Toezicht van Oyfo heeft begrip voor het besluit van Lous. Hans Raanhuis: “Het vinden van een opvolger voor Lous is geen sinecure en zal tijd vragen. We zijn dan ook erg blij dat we een tijdelijke oplossing hebben gevonden.”

Die tijdelijke 'oplossing' heet Willem Jaap Zwart. Hij start vanaf 8 november als parttime interim directeur-bestuurder bij Oyfo. Zwart maakte in Twente achtereenvolgens naam als oprichter van internetbedrijf TriMM en van 2014 tot begin 2022 was hij directeur van het Enschedese theater Concordia.

Willem Jaap Zwart Ernst Bergboer
Lees ook
Concordia verhuist, directeur zwaait af

Zwart zal de leiding van Oyfo voor minimaal een half jaar op zich gaan nemen en ondertussen samen met de organisatie op zoek gaan naar een geschikte opvolger voor Lous Kerkhof.

Willem Jaap Zwart Ernst Bergboer
Willem Jaap Zwart start vanaf 8 november als parttime interim directeur-bestuurder bij Oyfo.
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.