Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschede negen dagen speeltuin voor studenten: UT kickt het nieuwe schooljaar in

Eindelijk is het zover voor de studenten van de Universiteit Twente: De Kick-In is begonnen. De studenten trapten gisteren het bal af en mogen nog, tot 1 september, negen dagen genieten. Uitschieter deze week is ‘De bestorming van de Bastille’. De enorme hindernisbaan die is opgesteld op de Campus is bedoeld om medestudenten te leren kennen. Onder loodzware weersomstandigheden begonnen de eerstejaars aan de bestorming.

De Kick-In is bedoeld voor studenten die nieuw zijn op de campus en de campus en de stad kunnen ontdekken door deelname aan allerlei evenementen. “Het is een mooie manier om het schooljaar te beginnen. Laat de rest van de week maar komen”, aldus een eerstejaars van de UT.

Activiteiten

De Kick-In begint, net als altijd, met de speech van de Rector Magnificus. Dit wordt voor vele studenten ook gezien als ‘het’ moment dat ze officieel deel uitmaken van de Universiteit Twente. Gedurende negen dagen ontdekken de studenten de UT en het uitgaansleven van Enschede. Eén van de grote activiteiten is de hindernisbaan die opgezet wordt op de campus. ‘De bestorming van de Bastille’ zoals het fenomeen wordt genoemd, is een echte kennismaking met de medestudenten. “De eerste keer dat ik hem liep was het enorm zwaar. Nu is het leuk om naar de ‘Kiddo’s’ te kijken.”, zegt een medewerker bij de Vestingbar. De Kick-In duurt nog tot 1 september.

Kick In UT 2019 Still video2
Lees ook
De introductieweken in Enschede komen eraan: ‘Het wordt een feestje als vanouds’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.