Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

De introductieweken in Enschede komen eraan: ‘Het wordt een feestje als vanouds’

Kick In UT 2019 Still video2
In 2019 was de introductieweek voor nieuwe studenten voor het laatst zonder restricties, voordat corona bij de afgelopen twee edities voor aanpassingen zorgde
Beeld: Still video 1Twente

De vakantie zit er bijna op en is het na twee jaar eindelijk zover: De introductieweken van de Universiteit Twente en Saxion in Enschede komen eraan. Door corona bleven de afgelopen jaren de activiteiten zeer beperkt, maar van 24 augustus tot 1 september breekt de introductieweek als vanouds los en kunnen studenten Enschede leren kennen en hun feestje vieren.

“We zijn blij dat we eindelijk, net als in 2019, het feest groots kunnen houden alhoewel de edities in 2020 en 2021 ook groots waren op hun eigen manier”, aldus voorzitter van de Kick-In Esther Schakel. Datzelfde geldt voor de INTRO van Saxion, dat voorheen als Hoi-week door het leven ging.

Foto intro anderhalf meter Aron Boerkamp
In 2021 werd de introductie op anderhalf meter gehouden
Beeld: Still video 1Twente

Kick-In week

Voor de studenten van de Universiteit Twente staan er negen dagen aan gezelligheid te wachten. Elk jaar worden tijdens die negen dagen de nieuwe studenten traditiegetrouw ontvangen tijdens de Kick-In. Klap op de vuurpijl dit jaar is het openluchtconcert op de Oude Markt in Enschede. Tijdens dit concert kunnen ze genieten van onder andere Antoon, Froukje en Goldband. “Dat wordt het grootste evenement van de introductie”, zegt Schakel. Voor de evenementen die gehouden worden zijn er veel vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Minimaal 150 mensen zijn door de organisatie opgeroepen om bij de evenementen aanwezig te zijn.

Het beruchte ‘papa en mama’ systeem is ook weer honderd procent aanwezig voor de nieuwe studenten (kiddos) die aan de UT gaan studeren. Dat betekent dat twee ervaren studenten een groep nieuwelingen wegwijs maken op de campus en in de binnenstad van Enschede.

Naast de bezoekjes aan het stadscentrum hebben de leerlingen ook veel activiteiten op de campus zelf zoals het Campus Crawlen (de kroegentocht op de campus) en de activiteiten die de studenten moeten volbrengen in de bekende gekleurde shirtjes. Hoogtepunt is het bestormen van de Bastille op de campus. Dit wordt vaak gezien als het moment dat de studenten zich officieel UT’er mogen noemen. De bestorming bestaat uit een parcours met stormbaan, waterspektakel en de finale is de beklimming van de Bastille.

icon_main_info_white_glyph

Data evenementen

Het concert op de Oude Markt waarbij o.a. Antoon, Froukje en Goldband optreden is te bezoeken op woensdag 31 augustus vanaf 20:00 uur.

De bestorming van de Bastille op de campus is te bezoeken op dinsdag 25 augustus van 12:30 tot 18:00 uur.

Intro speach Rector Magnificus Jonathan Juursema
De introductie-speech van de Rector Magnificus
Beeld: Still video 1Twente

INTRO

Ook voor de studenten van Hogeschool Saxion kan het feest weer beginnen. De studenten mogen van 29 augustus tot 1 september losgaan met verschillende activiteiten. Voor de studenten die meedoen aan de INTRO week is er geen overlapping met de Kick-In week. Het enige feestje wat ‘op papier’ samen wordt gehouden, is het concert op de Oude Markt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.