Verkeer
Stuur appje
Zoek

Brand in keuken en auto: Enschedese brandweer blust twee vuren in één nacht

20220730 autobrand Enschede News United Dennis Bakker 2022 07 30 093857 nzzt
Een auto in de Hanenberglanden vatte vlam
Beeld: News United / Dennis Bakker

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na elkaar twee verschillende vuren moeten blussen in Enschede. Aan de Hanenberglanden vatte een auto vlam, een ruim uur later werden de spuitgasten opgeroepen voor een keukenbrand in de Markveldebrink.

Iets na half één 's nachts kwam de eerste melding: brand in de Hanenberglanden. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er sprake van vuur bij het linker achterwiel. De brandweer heeft de brand geblust.

Volgens buurtbewoners is de brand aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Ondanks het tijdstip was het op het moment van de brand erg druk op straat in de wijk.

Keuken

Kort daarna moesten de hulpdiensten alweer uitrukken, dit keer voor een woningbrand in de Markveldebrink. Rond kwart voor twee snelden zij naar de plek van de melding, waar brand bleek te zijn ontstaan in de keuken van een woning.

Ook daar is de brand geblust. De bewoner is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel wegens het inademen van rook. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

20220730 keukenbrand Enschede News United Dennis Bakker
De brandweer rukte ook uit voor een woningbrand in de Markveldebrink
Beeld: News United / Dennis Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.