Verkeer
Stuur appje
Zoek

Brand in Dorpshuis Glanerbrug, tweede incident deze maand

In het Dorpshuis in Glanerbrug is woensdagavond laat brand uitgebroken. De brandweer kwam met meerdere voertuigen naar het pand in de Kerkstraat. In het oude schoolgebouw zitten nu appartementen. Eerder deze maand kwamen de hulpdiensten er ook al, toen in verband met een steekpartij.

Rond 23.30 uur werd uitgerukt voor een brandmelding in de Kerkstraat. Daar bleek dat er weer iets aan de hand was in het Dorpshuis. In een van de appartementen was brand ontstaan.

Bij aankomst van de hulpdiensten was er sprake van flinke rookontwikkeling.
De brandweer schaalde vervolgens op naar middelbrand en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Het vuur is inmiddels geblust.

Voor zover bekend is er één persoon ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Drugspand

Het Dorpshuis kwam begin deze maand ook in het nieuws, nadat twee mannen gewond raakten bij een steekincident op die plek. Het gebouw staat bekend als drugspand.

20220702 steekpartij kerkstraat glanerbrug news united dennis bakker
Lees ook
Twee gewonden bij steekincident in Glanerbrug

De twee gewond geraakte mannen waren volgens getuigen niet woonachtig in het Dorpshuis, maar hebben er wel enkele dagen verbleven. Na de steekpartij ontstond onduidelijkheid over de mogelijke betrokkenheid van bekende Glanerbrugger Dennis Schouten. Dat verhaal bleek later een broodje aap.

20170502 Dennis Schouten still 1 Twente Enschede
Lees ook
'Dennis Schouten niet betrokken bij steekincident in Glanerbrug'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.