Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Emre Kandemir (18) uit Hengelo treedt in de voetsporen van z'n 'beroemde' vader Auni

Zijn vader Auni Kandemir was 15 jaar toen hij z'n eerste voetbaltoernooi organiseerde; het Hengelose Auni Toernooi bestaat inmiddels 40 jaar. Maar zoon Emre kan er ook wat van: hij helpt z'n vader al jaren bij de organisatie van dat toernooi en was afgelopen vrijdag gastheer op zijn zelfgeorganiseerde Buitenspeeldag bij Wijkcentrum De Sterrentuin in Hengelo.

Rennen en vliegen

Emre Kandemir had gerekend op zo'n 100 tot 150 kinderen, maar het werden er 200 tot 250. "Het was geweldig. Het was wel rennen en vliegen, maar met hulp van de nodige vrijwilligers werd het een prachtig feestje", lacht de jonge Hengeloër een paar dagen later in de studio bij 1Twente Vandaag.

Auni Toernooi

Het organiseren zit zowel vader als zoon in het bloed. Auni organiseert het gelijknamige toernooi al vele decennia en zoon Emre verleent al jaren hand- en spandiensten. Emre: "Ik leer veel van mijn vader. Hij is een groot voorbeeld voor mij. Of ie me ook vaak tips geeft? Hij zegt altijd 'doe wat je wilt doen en geloof in jezelf'." In de aanloop naar de buitenspeeldag was Auni op de achtergrond ook aanwezig, lacht zijn zoon: "Hij vraag altijd 'denk je hier wel aan en denk je daar wel aan?'. Hij is wat dat betreft echt een Pietje Precies, haha!"

Auni spelmoment
Lees ook
Hengelo's Auni-Toernooi heeft niets te duchten van corona of Eunice

Rolmodel

Op zijn beurt is Emre een rolmodel voor veel kinderen in de buurt waar hij opgroeide, rond wijkcentrum De Sterrentuin. "Ik wilde de kinderen met die buitenspeeldag een dag geven om niet snel te vergeten. Na twee jaar corona waren de kinderen toe aan zo iets. Het moest laagdrempelig en gratis zijn. Met hulp van een aantal sponsoren en vrijwilligers is dat gelukt. Verder ben ik ben geholpen door de Stichting AUNI, de Buurtraad Noordersterrenkracht, Wijkracht en Wijkcentrum De Sterrentuin. Van der Poel zorgde voor lekkere ijsjes."

“Dit is de plek waar mijn vader Auni Kandemir 40 jaar geleden op het idee kwam om een zaalvoetbaltoernooi te organiseren.”

'Historische plek'

De kinderen konden genieten van allerlei spelletjes, entertainment en genoeg eten en drinken op een welhaast 'historische plek'. Emre lacht: "Klopt, dit is de plek waar mijn vader Auni Kandemir 40 jaar geleden op het idee kwam om een zaalvoetbaltoernooi te organiseren. Dat toernooi is uitgegroeid tot het jaarlijkse, multiculturele Auni-Toernooi en wordt al heel lang in twee sporthallen afgewerkt, maar het eerste begin was hier."

Straatvoetbaltoernooi

Ooit wil Emre het stokje van z'n vader overnemen en het Auni-Toernooi organiseren. "Hij wil dat mij nu nog niet aandoen. Ik zie ook wel dat het een heel pittige klus is, vooral ook mentaal. Dat hij het zichzelf nog altijd op de hals haalt, snap ik eerlijk gezegd ook niet, haha!" Emre, die op hoog amateurniveau voetbalt bij HSC'21 in Haaksbergen, zou wel al snel een keer een straatvoetbaltoernooi willen organiseren in Hengelo. "Het liefst voor kinderen. Dat is echt mijn doelgroep."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.